2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megújult az egészségügyi központ Nyékládházán

A tervezett ütemterv szerint befejeződtek annak a projektnek a kivitelezési munkálatai, melynek eredményeként megújult, kibővült az egészségügyi központ Nyékládházán.
A használatbavételi engedélyezést követően elkezdődhet a rendelők visszaköltöztetése, így július végére újra a régi helyen működhetnek majd az orvosi praxisok a településen.


A felújítás során új tetőszerkezet épült és azbesztmentesítést végeztek el az épületben. Egy liftet is beépítettek, így a tetőtérben elérhető szolgáltatásokat már a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek is el tudják érni. Nyílásokat falaztak be illetve újakat alakítottak ki, így – a szolgáltatatói jelleget erősítendő – a rendelőket és a belső tereket az ott dolgozók és természetesen a beteg igényihez alakították át. Összesen 5 rendelőt és a kiszolgálóhelyiségeket érintett a felújítás.
Az intézményben modernizálták és egységes, közös hálózati rendszerbe kötötték a számítógépes eszközparkot. A fejlesztés során kiemelt figyelmet kellett fordítani arra, hogy az intézményközi együttműködést informatikai szempontból is erősítsék, egyúttal betartsák az egészségügyi adatvédelmi előírásokat.
A felújítás és az eszközök beszerzése után így egy korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működő és a törvényi előírásoknak megfelelő egészségügyi központ várja a betegeket, illetve szolgálja ki az itt dolgozók igényeit.

A település egészségügyi alapellátását biztosító intézménye közel 5200 fő számára biztosítja a háziorvosi és gyermekorvosi praxison keresztül az alapellátást, továbbá helyet ad a fogorvosnak is. Ez az épület ad helyet az orvosi ügyeleti szolgálatnak is, amely további 6 település közel 10.000 lakójának ellátásért felelős.
A rendelők kihasználtsága magas: idősek, kismamák, fogyatékkal élők és krónikus betegek gyakran megfordulnak az intézményben. Számukra és az intézménybe ritkábban látogatók számára is nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között kapjanak minőségi ellátást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek