2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult a Szilágyi Dezső Iskola is

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása” című,  azonosító számú projektjében nyolc önkormányzati tulajdonban lévő épületet korszerűsített. A program keretében megvalósult az 1970-es években épült Szilágyi Dezső Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola energetikai felújítása.

 A Szilágyi Dezső Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola felújításának kivitelezési munkálatai 2014. július 14-én kezdődtek, és szeptember 19-én sikeres műszaki átadással zárultak.

A felújítás és energetikai korszerűsítés során utólagos homlokzati hőszigetelést kapott az épület (10 cm vastag EPS hőszigetelő lappal, vékonyvakolat zárással). A korszerűtlen nyílászárókat új, műanyag homlokzati nyílászárókra cserélték, és megtörtént a korában hőszigetelés nélküli födém szigetelése is.

Az épületgépészeti felújítás során teljes egészségben megújult a belső fűtési rendszer: korszerű kondenzációs kazánokat építették be az új kazánoknak megfelelő kéményekkel, és elvégezték a fűtési  rendszerben a radiátorok, csövek és szelepek cseréjét.

A Szilágyi Dezső Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában történt felújítás teljes beruházásának értéke 68 millió forint + Áfa.

A fejlesztés célja olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető, és a szükségleteknek megfelelő épület kialakítása volt, amely biztosítja a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek