2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Lelki feltöltődés a belvárosban

2013. márciusában Böjte Csaba testvér megalapította a Fehér Szív Útját – avagy a Tisztulás Útját –, amely fővárosunk szívében, a gellérthegyi Sziklatemplomból indulva kínál lelki, szellemi feltöltődést azoknak, akik ilyen rövid távon szeretnék megismerni a zarándoklás életformáját. Az október 19-ig tartó Családszinódus ideje alatt közösségeket, családokat várnak a zarándoklatra, melyet a szinódus sikeréért ajánlanak fel.

 A két-három óra alatt bejárható úton a zarándokoknak lehetőségük van belekóstolni, mit is nyújt a zarándoklás. Mindehhez Csaba testvér elmélkedései nyújtanak segítséget, melyeket minden résztvevő megkap az induláskor.

Várják és hívjuk a családokat, baráti társaságokat, mozgalmakat, plébániai, egyetemi közösségeket, vidékről érkező zarándokokat, és bárkit, aki eddig kacérkodott a zarándoklás gondolatával, ám még nem mert részt venni egyen sem.

Az út egész évben járható akár egyedül, bejelentkezés után pedig vezetéssel is. A városi zarándoklat a pesti Ferences templomban ér véget.

A Vatikánban jelenleg szinódust tartanak a családokért, így október 19-ig ezeket a zarándoklatokat is ennek eredményességéért, sikeréért ajánljuk fel.

A zarándoklat kezdeményezője Böjte Csaba testvér a következő gondolatokkal buzdít minden közösséget és családot a Fehér Szív Útján való részvételre:

„Nézem a virágokat, és tanulok tőlük: lenni, létezni, tenni azt amire születtünk, s a többit alázattal az idők Urára bízni! Virágba borulva terveket szőni, egyensúlyozva az elmúlás határán, ez a hivatásunk, rakjuk a falakat, de hogy lesz-e időnk a bontakozó álmokat beérlelni, a tervekből az életművet felépíteni, a házat befödni s belakni, nem tudhatjuk! A megszületett gyermek gőgicsélését hallgatom, s hogy érett nagylányom lakodalmán ott lehetek-e, azt nem tudom! Ahogyan azt sem tudom,  hogy majd eljön-e síromra virágot tenni  de azért ölbe veszem és szeretettel mondok  mesét neki! Nem szabad elvesznünk a pragmatizmus bénító hínárjában, az életet, a mindennapokat nem kielemezni, felértékelni kell, hanem élni létünk minden Isten adta percét nagylelkűen! … Merjünk nagylelkűek lenni, vállalni virágot bontó létünket, higgyük, hogy Isten bölcsességében valahol minden virág gyümölcsöt érlel!!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…