2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Megújult a Százszorszép Óvoda

160 millió forintból megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Százszorszép Óvoda. A Serház utca 1. szám alatt kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az intézmény, okos fűtési rendszert létesítettek, valamint az intézmény tetejére napelemes rendszert telepítettek. Energetikai felújítás zajlik még jelenleg is a Diósgyőri, a Mesevár, a Leszih Andor úti és a Napraforgó Óvodában.
A  projekt részeként a Százszorszép Óvoda külső nyílászáróit korszerű hőtechnikai jellemzőkkel rendelkezőkre cserélték, utólagos hőszigetelést végeztek az oldalfalakon és a tetőn, továbbá a tetőre napelemeket is elhelyeztek. Az intézményben okos fűtést építettek ki, amit a lapradiátorokra szerelt, vezeték nélküli kommunikációval működő okos radiátorszelepeken keresztül egy komplex épületmenedzsment-rendszer szabályoz. A város energiamenedzsment központja többek között automatikusan vezérli az intézményben – akár termenként vagy napszaktól függően szabályozva – a belső hőmérsékletet és előre programozhatóvá teszi az épület energiafelhasználását.

A korszerűsítés csaknem 70%-kal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul. A Százszorszép Óvodát már csatlakoztatták az energiamenedzsment rendszerhez, így a gyermekek november 18-án visszaköltözhetnek a felújított óvodába.

Miskolc óvodafelújítási programjában még idén elkészül a Mesevár, Leszih Andor úti, valamint a Diósgyőri óvoda és a kivitelezők a jövő év elejére ígérték a Napraforgó óvoda befejezését is. 2020-ban a Kassai úti és a Dózsa György úti óvodában végeznek majd energetikai felújítást.

A Széchenyi 2020 projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 160 457 840 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek