2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Megújult a Rákóczi út Szikszón

Megújult Szikszó belvárosának egyik fő közterülete a Rákóczi út. Az abaúji településen a beruházást  Szikszó városában nívós településközpont kialakítása”(ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0003) program keretében alakították ki. Szikszó polgármestere Füzesséri József arról beszélt:  a Rákóczi utca megújítása az egyik eleme a belváros megújításának. A korábban egyirányúsított útszakaszt újra aszfaltozták,  és új parkolókat alakítottak ki. Ezzel megszűnhetett az előző időszak kaotikus parkolási problémája,  a térburkolattal ellátott parkolóhelyeken rendezetté vált a parkolás. Nemcsak közlekedési praktikusság miatt örül a város ennek   a felújításának, hanem látványban, rendezettségben is  előnyöket hozott ez a fejlesztés.

Szikszó városában nívós településközpont program keretében tavaly ősszel vehették birtokba a szikszóik a Bolt utcát, elkészült a Szikszói Református Parókia  felújítása, jelenleg is tart az Kistérségi Okmányiroda Központ építése. A  beruházás értéke 430 846 ezer forint, amelyből  348 997 ezer forintot sikerült pályázat útján elnyernie az önkormányzatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…