2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Megkezdődött az új településfejlesztési stratégia kidolgozása

Kazincbarcika – Hét évvel ezelőtt készült el Kazincbarcika városfejlesztési koncepciója, mely egy fejlesztési szemléletű középtávra készített dokumentum. Ezt az akkori képviselő-testület jóváhagyta, majd a városban számos nagyléptékű európai uniós és saját beruházás valósult meg azóta.

Az úgynevezett Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) egy olyan közel háromszáz oldalas alapdokumentum, mely még érvényben van, de számos pontjában már aktualitását vesztette. Éppen ezért elkezdődött egy olyan átfogó szakmai anyag összeállításának folyamata, mely várhatóan júniusra készül el, ezt követően pedig a kazincbarcikai önkormányzat legfontosabb stratégiai és fejlesztési dokumentumaként szolgál. Ez az újabb, 2014-2020 közötti uniós ciklus pályázati lehetőségeinek kihasználásához, az azokon való sikeres részvételhez elengedhetetlen, hiszen részletes megalapozó vizsgálat alapján fogalmazza majd meg a fejlesztési irányvonalakat, a beavatkozást igénylő akcióterületeket, tervezett projekteket.
A téma kapcsán Hegedűs-Medgyesy Anett, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály osztályvezetője elmondta: idén januárban a 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet előírásai alapján kezdetét vette Kazincbarcika Város Önkormányzata, mint járásszékhely önkormányzat Integrált Településfejlesztési Stratégiájának (röviden ITS) készítése. Ezen új dokumentum hivatott felváltani a jelenleg még érvényben lévő városfejlesztési stratégiát. Az alapdokumentum elkészítésében a Belügyminisztérium által kijelölt szakértők működnek közre.  A szakértőcsapat az Észak-magyarországi régió valamennyi kis-és középvárosában az ÉARFÜ által vezetett konzorcium, melyben közreműködik még az OPUS-TEAM Kft. és az Art-Vital Kft.
Ezen szakértői csapat tartotta első szakmai egyeztetését és helyszínbejárását Kazincbarcikán 2015. január 29-én. A tanácskozáson Klimon István alpolgármester mellett részt vettek a helyi önkormányzat felelős vezetői, az önkormányzati cégcsoport és intézmények vezetői, valamint a városban jelenlévő közműszolgáltatók képviselői is.
(Képforrás: BarcikaArt)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek