2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megérkeztek az Erzsébet-utalvány brikettek Ózdra

Az ózdi Csépányi Általános Iskola vehette át elsőként a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. pályázatán elnyert Erzsébet-utalvány briketteket. A tüzelőanyag délelőtt megérkezett az ózdi iskolába.

Az intézmény vezetőjétől, Kovácsné Letanóczki Annától megtudtuk, hogy az ország egyik leghátrányosabb kistérségében működő intézmény tudatosan keresett pályázati lehetőséget a fűtési költségek csökkentésére. A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. kiírását az interneten olvasták, és azonnal jelentkeztek. Az általános iskola a pályázattal 15 tonna fűtőanyagot nyert, amelyből most 5 tonna brikettet vettek át. Az igazgatónő elmondta, hogy az Erzsébet-utalvány brikettel részben megspórolt fűtésköltségeket várhatóan tanterem felújításra és taneszközök beszerzésére fordítja az intézmény.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. szeptemberben írta ki fűtéstámogatási pályázatát, amelyre az ország 47 leghátrányosabb kistérségének alap- és középfokú oktatási intézményei jelentkezhettek. Az összesen 70 tonnányi érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet öt intézmény nyerte el. A pusztadobosi Általános Iskola és Óvoda 10, a vajdácskai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 25, a Zsadányi Református Általános Iskola 12, az ózdi Csépányi Általános Iskola 15, a II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda Vilmányból 8 tonna papírhulladékból préselt tüzelőanyaghoz jutott.

Az Erzsébet-utalvány briketteket a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. juttatja el az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő nyertes intézményekhez.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek