2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A szikszói romák problémái

Az Összefogás Abaújért Közhasznú Egyesület az Ökopolisz Alapítvány támogatásával. A szikszói leghátrányosabb helyzetű családok életminőségének javítását célzó workshop sorozatot valósított meg.

A programban résztvevő családok, nagyjából 10-15 fő, bizonyos időközönként összegyűlnek, és az egyesület szakemberei közreműködésével gondolkodnak helyzetükön, és közös erővel keresnek kiutat belőle. A szikszói romák mindenképpen hosszú távú megoldást szeretnének találni a problémáikra mivel a közmunka program nem, motiválja az embereket, csak rövid távú megoldást jelent. Az egyesület közreműködésével kitaláltak egy rendszert, aminek keretében saját munkával élhetőbb körülményeket tudnának teremteni maguknak. Az elképzelés szerint egy általuk művelhető földterület segítségével megfelelő mennyiségű gabonafélét tudnának termelni, ami az állatok részére takarmány is. A téli tüzelő is biztosított lenne, biobrikett formájában, amit a maradványnövények összepréselésével, egyszerű eszközök használatával hoznának létre. Mindezt egy vállalkozás keretében szeretnék megvalósítani. Megemlítették azt is, hogy később, az adó 1%-át a helyi iskola részére utalnák át, amiből tankönyveket vásárolnának a hátrányos helyzetű gyermekeknek.
A fenti elképzeléshez támogatókat keresnek, elsősorban a mezőgazdasági vállalkozók körében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek