2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megemlékezés a bűncselekmények áldozatairól

A miskolci Mindszenti templomban a bűncselekmények áldozatainak napján, 2015. február 22-én Palánki Ferenc püspök szentmisét mutat be, melyen a főkapitányság vezetője mellett több önkormányzati és állami megyei vezető is részt vesz majd.

A bűncselekmény olyan sajnálatos esemény, amely bárkivel megeshet. Az áldozatok többsége nem hibáztatható a vele történtekért. Megérdemlik, hogy együttérzés és tisztelet övezze őket.

Az Európai Áldozatvédő Fórum javaslatára az Európa Tanács 1990-ben február 22-ét a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította. 1999-től hazánkban is ezen a napon történik a megemlékezés a bűncselekmények következtében sérelmet szenvedettekről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság levélben kereste meg a megyében lévő történelmi egyházakat, hogy ezen a napon igehirdetésük, prédikációik, evangéliumi példabeszédeik során hívják fel híveik figyelmét ennek a napnak a fontosságára, hozzátartozóik védelmére.

A rendőrség felkérésének eleget téve 2015. február 22-én 10 órától a miskolci Mindszenti templomban e célnak szentelve misét celebrál Palánki Ferenc püspök, miskolci érseki helynök, melyen dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, valamint több önkormányzati és állami megyei vezető is részt vesz majd.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a közelmúltban kiadott lakossági hírlevelében mutatta be Magyarország áldozatvédelmi rendszerét. Február hónapban emellett Miskolcon az MVK Zrt. autóbuszain elhelyezett LCD monitorokon naponta közel negyedmillió ember láthatja a bűnmegelőzési szakemberek által tárgykörben készített felhívásokat, tájékoztatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek