2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Élj SZER-telenül!

Kazincbarcika – Átfogó drogprevenciós programsorozatot szervez a kazincbarcikai rendőrkapitányság.

A március 12-én kezdődő és május végéig tartó eseménysorozat a „A te jövőd, a te választásod  – ÉLJ SZER-telenül!” címet viseli. Célja egyértelműen a drogprevenció, vagyis a különböző kábítószerek, dizájnerdrogok veszélyeire történő figyelemfelhívás.
A programsorozat célcsoportja a legveszélyeztetettebb korosztály: a középiskolások valamint az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályosai. Mellettük természetes a pedagógusok, a szociális és egyéb területen dolgozók is olyan programokon vehetnek részt, melyek különböző módon és eszközökkel, de a megelőzést segítik. Ebben szerepet kap a zene, hiszen a Miskolci Musical Műhely egyik színdarabja is ezt a témát járja körbe, de a sport is, hiszen így alternatívát kapnak a diákok a szabadidő hasznos eltöltésére. Több „ütősebb” előadás is szerepel a sorban; többek között a Miskolci Drogambulancia vezetőjének tájékoztatója, Klobusitzky György rendhagyó felvilágosító órája, illetve dr. Zacher Gábor toxikológus sokak által várt előadása. Nem mindennapi „élményt” nyújthat a programsorozat keretében szervezett börtönlátogatás is, mely a veszélyeztetett diákoknál remélhetőleg kellő motivációként szolgál átgondolni korábbi életüket és szokásaikat.
Az eseménysorozat Kazincbarcika Város Önkormányzata és több környező település együttműködésével valósul meg, így a barcikai helyszínek mellett Berentén, Sajószentpéteren, Szuhakállóban és Múcsonyban is lesznek programok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek