2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„Mátyás király” a villamosmegállóban

A címmel ellentétben Kriza Ákos nem álruhában, titokban „merült le” a városi tömegközlekedésbe. A miskolci polgármester előre bejelentett módon, a (sajtó)nyilvánosság bevonásával tekintette meg saját szemeivel a Zöld Nyíl állását – és hibáit.

Bár úgy tudni, zárt körű, szűk szakmai vizsgálódásnak indult a dolog, a terv végül nyilvánosságra került, hiszen a tavaly hivatalba lépett önkormányzati vezető a közgyűlési ülésen invitálta közös szemlélődésre képviselőtársait. Majd a helyi sajtó is meghívást kapott az eseményre. Így Kriza Ákos munkatársai és holdingos vezetőtársai körében, a fotósok és kamerák kereszttüzében érkezett meg és nézett körül a Selyemréten néhány hónapja elkészült megállóban. Pár perc múlva a stáb és a kísérők hada fel is szállt a menetrend szerint érkező szerelvényre, hogy végigvillamosozzon a belvároson, kicsit leszállva némi újabb szemlélődés végett a Centrumnál, egész a Thököly utcai ideiglenes végállomásig. Itt még tüzetesebben szemügyre vette a polgármester, milyen munkát végeztek eddig a Győri kapuban a Zöld Nyíl hálózatrekonstrukciós projekt kivitelezői, hosszabban konzultált kísérőivel például az Aba utcai – jelenleg nem üzemelő, átalakításra váró – buszmegállónál, majd az építési területre extra engedéllyel behajtó különjárművel hajtott tovább, a munkálatok további szakaszát felkeresendő. (Pontosítás: így volt előzetesen megbeszélve, de a program második fázisa későbbi időpontra halasztódott.)
Amennyire a városházi vezető megnyilvánulásait ez idő alatt hallani lehetett, Kriza Ákos kvázi egyszerű járókelőként próbált a szituációhoz viszonyulni, mondhatni, egyszeri utasként, városlakóként véleményt nyilvánítani a több tízmilliárdos beruházásnak a miskolciak életére gyakorolt hatásáról. (Nota bene, bonyolult konstrukcióban ugyan, de papíron az önkormányzat tulajdonképpen maga a beruházó, azaz a projekt gazdája és ellenőre, továbbá már csak az MVK Zrt. tulajdonosaként is érintettje.) Itt keskenynek találta a megálló peronját, amott úgy látta, a burkolat kivitelezése kívánnivalót hagy maga után – a polgármester hasonló észrevételeket tett, mint tenne bármelyik arra járó, villamoson-buszon utazó, ha a kritikájára volna kíváncsi valaki. A különbség, hogy Kriza Ákos megteheti, s mint ígérte, megteszi, hogy a projekt eddig előrehaladása során előbukkant, illetve feltárt apróbb-nagyobb hiányosságok ügyében szakmai felülvizsgálatot kezdeményez.
B.A.

Mintha Kriza Ákos polgármester azt mutatná Komoróczy Imre projektigazgatónak, hogyan kellett volna az sínek illesztését jól elkészíteni

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek