2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Mától Önkéntesek Hete Kazincbarcikán!

Hétfőn kezdődik az Önkéntesek Hete rendezvénysorozat Kazincbarcikán.

A helyi civileket összefogó Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma Magyarországon az elsők között, 2001-ben csatlakozott az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos eseményeihez.
Azóta minden év őszén megrendezik saját programjukat, mely idén hat napon át egy tucat eseményt foglal magában.  

Önkéntes és civil

– Az Önkéntesek Hete során megpróbáljuk felhívni az állampolgárok figyelmét arra az emberi, társadalmi és nem utolsósorban gazdasági szempontból is nagyon fontos tevékenységre, melyet az önkéntesek végeznek világszerte – mondta a rendezvény kapcsán a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának (KEF) elnöke, Dienes Mária.
– 12 évvel ezelőtt az első Önkéntesek Hete programja 14 szervezet összefogásával és 200 fő részvételével valósult meg. Most közel 20 civil szervezet kapcsolódott be a programba, 9 szervezőként, a többiek pedig aktív résztvevőként segítik a munkánkat. Minden napra jut legalább egy olyan esemény, ami az önkéntesek által végzett tevékenységek társadalmi jelentőségére hívja fel a figyelmet. A rendezvénysorozattal célunk a szolidaritás, a tolerancia eszméjének és az önkéntes munka értékének, társadalmi hasznosságának kifejezése, továbbá az emberek figyelmének ráirányítása a civil szervezetek és az önkéntesek munkájára – foglalta össze a program lényegét Dienes Mária.
A rendezvénysorozat hétfőn 17 órakor ünnepélyes megnyitóval és kiállítással veszi kezdetét, ezt az önkéntes városszépítők díjátadó ünnepsége követi.
A további programokról – melyek között irodalmi délután, egészségmegőrző előadás és karitatív tevékenység is szerepel – a kvtv.hu és az opont.hu weboldalakon találnak információkat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…