2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mára megtisztult a Hejő liget, de…

Mondhatnánk elégedettek is lehetnénk a gyors intézkedéssel. Természetesen észrevették a miskolctapolcai lakosok is, de a Miskolc Holding szóvivője ekkép reagált tegnapi cikkünkre:
„A tegnapi és a mai napon is takarítottak a miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a Hejő ligetben. A Hejő liget takarítása azonban nem egyedi eset, hiszen már a március 15-ei ünnepet megelőző héten is, a város több pontján megkezdődött a takarítás.
Folyamatos a téli síktalanításból az úttesten maradt szóróanyagok feltakarítása,  a parkok, terek rendbetétele. E mellett végzik a lombgereblyézést, a cserjék alóli szemét összegereblyézését is. Sok téren már elkezdődött a virágágyások átkapálása, gereblyézése, az évelő növények metszése, tart az ágyások előkészítése beültetésre.

A takarítási munkálatok részeként több helyen is tisztítják a patakmedreket, a vízelvezető árkokat.
A tavaszi munkálatok elvégzésében a Városgazda saját alkalmazottai mellett közfoglalkoztatottak is részt vesznek, naponta mintegy 200 fő végez takarítási, karbantartási és tavaszi kertészeti munkálatokat a városban.
Bízva abban, hogy mind az elvégzett munka, mind a figyelem felkeltése a probléma iránt – hiszen a szemetet sajnos újra és újra eldobja valaki, sokszor a kihelyezett hulladékgyűjtő edényzetet is ellopják –, együttes eredményként elvezethet oda, hogy kedvelt kirándulóhelyeink, parkjaink, ligeteink, utcáink, tereink talán tisztábbak maradnak, tisztábbak lesznek.”

A közlemény minden szava igaz, de ezzel hosszú távon nem oldotta meg a város a problémát. Ma kedd van, nincs már szemét a ligetben, zsákokba került a sok piszok, bár az emberi ürüléket a kiserdőkből nem tudták összeszedni. Jön a következő hétvége, s ahogy halljuk, jó idő várható. Addig tart majd a tisztaság, hiszen a piknikezők megint csak nem tudják hová tenni a szemetet, és nincs hová menniük emberi szükségletüket elvégezni. Persze majd azért is szól valaki, akkor megint takarítanak, és így mehet ez végtelenségig. Ha egyszer valaki számolna bizonyára a szemetesek kihelyezése és az illemhely visszaépítése felé billenne a mérleg, a heti nagytakarítás helyett, de úgy látszik olyan gazdagok vagyunk, hogy ez nem érdekes.

Tudomásom szerint egy helyi vállalkozó már felajánlotta Miskolc városnak, hogy kihelyez – adományként – megfelelő számú szemetest, ahogy ezt már korábban mi is megírtuk. Ez tehát még pénzbe sem kerülne. A tárgyalások viszont úgy tűnik elakadtak valahol. Tudjuk, hogy azokat is üríteni kell majd, de bár már itt tartanánk…

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…