2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Esetleges tulajdonjog szerzés a Vasas Futball Kft-ben

Esetleges tulajdonjog szerzés a Vasas Futball Kft-ben

Tisztelt Szurkolók, Érdeklődők, Sportbarátok!

Nagyon köszönjük azt az érdeklődést, ami a Vasas Futball Kft.-t övezi az elmúlt napokban!
Nehéz időszakot él át a Vasas-Híd futballcsapat és szükség van minden támogatásra. Elfogytak a lehetőségek, ezért döntöttünk amellett, hogy lehetséges befektetőként igyekszünk ajánlatot tenni és bekerülni a Vasas Futball Klub Kft. tulajdonosi körébe, mint többségi tulajdonos.

A Hungast Cégcsoport 2011 áprilisa óta a piros-kék utánpótláscsapatokat működtető és versenyeztető Vasas Akadémia Kft. meghatározó tulajdonosa. Fontosnak tartottuk, hogy a közétkeztetésben napi szinten 15 000 embert (ebből számos gyermeket) ellátó cégünk jövedelméből támogassuk az utánpótlássportot. A Vasas Akadémia Kft. irányítása alatt jelenleg 550 tehetséget gondozó szakmai munka folyik. 2011 decemberében  Kubala László (a Vasasban is megfordult Barcelona –ikon) nevét vette fel a Pasaréten és a Fáy utcában működő utánpótlásműhely, ezzel is tisztelegve a magyar labdarúgás hagyományai előtt. A Vasas Kubala Akadémián folyó szakmai munka célja olyan játékosok képzése, akik helyt tudnak állni a hazai élvonalban és esetlegesen alkalmasak lehetnek nemzetközi sportkarrierre is. Köszönhetően az elmúlt időszak hiteles működésének, több szponzor is jelentkezett az akadémia finanszírozására. Az akadémia létérdeke, a kiemelt akadémiai státusz előfeltétele, hogy stabil, erős első csapat álljon példaképpen az akadémisták előtt.

Az elmúlt napokban komoly veszélybe került a Vasas NB-1-es labdarúgócsapatának jövője, így jutottunk arra az álláspontra, hogy nekünk kell segítenünk abban, hogy az immár 101 éves  angyalföldi klub továbbra is kiemelt szerepet kapjon a magyar labdarúgás formálásában.  A TAO – keret támogatásának köszönhetően (amit ez úton is köszönök a Vasas Kubala Akadémia nevében az MLSZ-nek és a magyar államnak, valamint TAO-keretüket a Vas as Kubala Akadémiának felajánló támogatóinknak) felszabadultak más pénzügyi forrásaink, amit elképzeléseink szerint részben a felnőtt csapat támogatására fordítanánk. Mivel az akadémia érdekeit tartjuk szem előtt, hosszú távra tervezünk, hiszen az utánpótlás-nevelés eleve hosszú távú folyamatot jelent.

A feladatunk az, hogy megteremtsük a finanszírozás hátterét, de természetesen nyitva van az út a további befektetők előtt is, akik számára fontos a Vasas-hagyományok ápolása és a magyar utánpótlás-nevelés támogatása. Szeretnénk mindenkivel együttműködni annak érdekében, hogy a labdarúgó klub fennmaradhasson. Egy olyan csapatot szeretnénk, ahol lehetőségük van az akadémián nevelkedett tehetségeknek a bizonyításra. Ahol lépésről lépésre építkezve egy szerényebb költségvetésből is finanszírozható, stabil játékoskeret alakítható ki, továbbá ahol az utánpótlásból felkerülő fiatalok sem csak a kispadig jutnak.

A Vasas Sport Club jelmondata: A család az első!  Amennyiben világos, átlátható, és elfogadható szerződési feltételek teremtődnek a Vasas Futball Kft. megvásárlására, akkor meg kell adnunk az esélyt annak, hogy a labdarúgó klub tovább éljen. Már napok óta tárgyalásokat folytatunk a Híd Akvizíciós Zrt.-vel, valamint a jelenlegi és a lehetséges támogatókkal. Szeretnénk március végéig megnyugtatóan lezárni a tárgyalásokat. Addig kérjük türelmüket és szurkoljanak a csapatnak!

György Tamás

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek