2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Már munkában az új bírósági ülnökök

Kazincbarcika – Húsz általános és tizenkét pedagógus ülnök kezdte meg munkáját a városban.
A Kazincbarcika Járásbíróság ülnökeinek megválasztását a törvényi szabályozásnak megfelelően az illetékes helyi önkormányzat, illetve települési nemzetiségi önkormányzat testületei végezték el.
Magyarország Köztársasági Elnöke a 2015. évi ülnökválasztást március 7-április 30. közé eső időtartamra tűzte ki. A helyi önkormányzat ennek megfelelően közzétette felhívását, melyre 41 pályázat érkezett. Ebből 25 általános ülnöki, 16 pedig pedagógus ülnöki jelölés volt, azonban nem minden benyújtott anyag felelt meg a jogszabályban előírt követelményeknek.
Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete április 29-ei zárt ülésén 20 fő általános ülnököt és 12 fő pedagógus ülnököt választott meg a Kazincbarcikai Járásbírósághoz.
Ahhoz, hogy a megválasztott bírósági ülnökök tevékenységüket megkezdhessék, további törvényi előírásoknak kellett eleget tenniük, ezeket május 15-én teljesítették. Az új ülnökök megbízóleveleiket Szitka Péter polgármestertől vették át, az eskütételre pedig Dr. Bendicskó György, a Járásbíróság elnöke előtt került sor.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …