2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Már a finisben Mezőkövesden

Végéhez közelednek a Városi Galéria felújítási munkálatai Mezőkövesden. Az épület színezését és a külső még hátra lévő betonozási munkálatokat később, az enyhébb időjárás mellett tudják majd kivitelezni.

Mezőkövesd Város Önkormányzata „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megszépül a Városi Galéria. A Galéria a Magyar Állam és az Európai Regionális Alap támogatásával új, korszerűbb, impozáns külsőt kap. A kivitelező, Wiktori Kft. ősszel vonult fel az érintett területre és kezdte el a felújítási munkálatokat.
Elvégezték a belső bontási feladatokat, új udvari támfalat építettek, megújult az ingatlan tetőszerkezete, valamint teljesen új elektronikai és gépészeti vezetékelés valósult meg az épületben. Emellett újracsiszolták és újralakkozták a termek parkettáját, és belül is új festést kapott a Galéria.
A rekonstrukciós munkálatok a végéhez közelednek, hiszen az épület belső munkálatai apróbb javítások után befejeződnek.
A külső színezést és még hátralévő betonozást pedig az időjárás jobbra fordulása után lehet majd megvalósítani, mert csak plusz 5 fok felett lehet festeni, betonozni.
A kivitelező cég kérte a munka befejezésének határidő-módosítását, mert a liftet szállító cég az elmúlt hetekben csődbe ment, így nem tudja teljesíteni a vállalt feladatát. Ebből adódóan a kivitelezőknek új partnercéget kell keresniük. Ez jelenleg folyamatban van. Várhatóan március végére üzemelhetik be majd a liftet.
A meghosszabbított határidő értelmében így a szakembereknek március 31-ig kell átadni a Galéria felújított épületét.

M. Zs.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek