2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Finn dallamok a Zeneiskolában

Európa szerte ismert, és a világ több országában koncertező finn gitárművész adott koncertet február 13-án a mezőkövesdi Zeneiskolában. Az est során főként barokk dalok csendültek fel.

Lauri Manninen komoly zenei előmenetellel rendelkezik, hiszen már hamar közel került a zenéhez. Még iskolakezdés előtt kezdett gitározni, édesapja tanította. Később járt zeneiskolába jó pár évig szülővárosában, 15 éves korától pedig  konzervatóriumba járt. 2010-ben Helsinkiben folytatta tanulmányait. Már több európai országban is koncertezett, mint például Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban vagy épp Finnországban. A gitárművész mintegy egy órás koncerttel készült a mezőkövesdi közönségnek. Egyebek mellett előadott két barokk szonátát, melyet eredetileg furulyára írtak, de  átalakított szóló gitárra. Egy korabeli finn dalt, Suilamo „Eidola” című művét is előadta, ami nagyon különleges darabnak számít. Emellett olasz zeneszerzők műveit is elgitározta, mint például Di’Angelo-tól Due Canzioni lidie-t és a műsor végén Haug Toccatája is felcsendült.
A finn zenész oroszországi koncertjéről érkezett hozzánk. Először járt Magyarországon, és elsőként Mezőkövesden adott koncertet.

M. Zs.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek