2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Műanyag csőgyár épül – Beruházás a láthatáron

Veszélybe került a tervezett műanyag csőgyár Ózdon. A befektetőnek ugyanis olcsóbb területet is ígértek az országban. Amennyiben sikerül megegyezést kötni az ingatlan áráról, Sajóvárkony és Tábla térségében épülhet fel a gyár. Az üzemterületre ingatlanfejlesztő cég is települ, ők együtt 40-50 főt foglalkoztatnának. A beruházással kapcsolatos pályázatokról a napokban érkezett értesítés az önkormányzathoz, ekkor tudták meg, hogy jelentős összeget nyert a város és a befektető is.Többször szóltunk már arról, hogy a háttérben zajlik az előkészítő munka az új munkahelyteremtő beruházással kapcsolatban. Egy olasz befektető érkezne, a sajóvárkonyi Ipari Park területre. A beruházásra megvalósítására több pályázatot is benyújtottak a felek. Az olaszok és az önkormányzat is.
Az iparterület ipari parkká alakításához százmilliókra van szükség, mert egyelőre csak egy nádas látható a tervezett építkezés helyén. Ezért az önkormányzat az elnyert pályázati pénzből hamarosan hozzákezd a területfeltöltéshez, de építenek feltáró utat és megoldják a belvízelvezetést is. Az olasz befektető megtartásáért is lobbizni kell, mert több ajánlatot kapott a gyárépítésre úgy hazai, mint határon túli településektől.
– Nem könnyű ma pénzeket szerezni, nem könnyű idehozni vállalkozókat. Kicsit elhúzódott az egész, hiszen egy éve zajlik már, de nagyon bízok benn, hogy sikeres lesz. Ami még jelen pillanatban nyitott kérdés, az ipari terület ára, itt van nézeteltérés a beruházó és az önkormányzat között. – emelte ki Marosi István a befektetők képviselője, -írja az ozd.hu.
A polgármester hajlana az árcsökkentésre, elképzelése szerint akár jelképes összegért is megérné átadni a 2-szer 4 hektárt. Mivel a vállalkozó semmiféle adócsökkentést nem igényelt, így a csőgyár üzembe helyezése után azonnal adófizetőként jelenne meg Ózdon, a dolgozók foglalkoztatásával pedig javulnának a munkanélküliségi mutatók. A szeptemberi testületi ülésen erről is tárgyalnak majd a képviselők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…