2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Mályi polgármestere nem hagyta annyiban: mégis lesz légi-mentő bázis

Mint azt lapunkban is megírtuk, a Mályi képviselőtestület döntése hétfőn az volt, hogy visszavonják a szándéknyilatkozatot, a kijelölt helyszínen nem épülhet fel a légi-mentők bázisa. A légi mentők elfogadva a döntést, elbúcsúztak a már jól felépített tervtől.

Viszokai István polgármester viszont nem nyugodott bele a döntésbe, s arra kérte a légi mentők főorvosát, ne adják fel a tervet,  nézzék meg a másik két ajánlott helyszínt is. Sajnos azonban azok a helyszínek nem alkalmasak a bázis felépítésére. Ekkor gondolta úgy a polgármester, hogy ha a lakóházaktól távolabb fekvő, ugyanolyan jó infrastruktúrával rendelkező, de magánkézben lévő területet sikerülne elcserélni a már kijelölt területtel, az mindenki számára megnyugtató lépés lenne. Már tárgyalt is a tulajdonossal, aki hajlandó lenne belemenni a cserébe.
Mint azt Viszokai István polgármester elmondta: – A légi-mentőknek is megfelelne ez a terület. Ha megtörténik a csere, akkor mégis lesz légi-mentő bázis Mályiban, és a 100 millió forintos beruházás a település, és a megye hírnevét is növeli majd.
-obe-

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek