2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Máltai hírek

Utazás fájdalomdíjként

Szekeres Gábortól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-magyarországi Régió titkárától kaptuk az alábbi információkat:
A Máltai Szeretetszolgálat pénteken július 16-án 50 felsőzsolcai és belegrádi nagycsaládossal indult Délvidékre (Szerbia).
Személyes kapcsolatunk alapján, rajtunk keresztül hívták meg a felsőzsolcai árvízkárosultakat zentai barátaink, hogy  részt vegyenek egy csodálatos helyi programon és egy kicsit kikapcsolódjanak, s erőt gyűjtsenek az előttük álló helyreállítási munkák megoldásához.

Teljes ellátást vállaltak a zentaiak, a busz költségét pedig a Máltai Szeretetszolgálat fizeti. Csoportjukat búcsúztatta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő,és Fehér Attila polgármester.
Egy héttel később 23-án ismét utazunk a Vajdaságba Nagybecskerekre, ahol a 4. „Összetartozunk” máltai ifjúsági táborunkat rendezzük   meg kárpát-medencei fiatalok részvételével. Ennek szervezése során ismertük meg tavaly a mostani aratóünnepség főszervezőjét Ősz Szabó Imrét, aki az árvizekről hallva rögtön arra gondolt, hogy támogatókat maga köré gyűjtve fel tudja vállalni a humanitárius segítséget. Az ottani fiatalok tavaly Miskolcon voltak táborunkba, és most ők lesznek a házigazdák. Ősz Szabó Imre úgy gondolta, hogy tavaly és az idén mi nyújtottunk segítséget fiatalok táboroztatásával, most ő tudná viszonozni ezzel a meghívással.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek