2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Visszautasítjuk!

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) visszautasítja, hogy a köz alkalmazottait bárki – megalapozatlanul, konkrét bizonyítékok nélkül – általánosságban tolvajnak, hazugnak, hatalmaskodónak nevezze, mint ahogy ez 2010. július 7-én, a miniszterelnök és az LMP országgyűlési képviselőcsoportja közötti tárgyalást követő sajtótájékoztatóján elhangzott, akkor, amikor a közszolgák évek óta folyamatosan romló körülmények között igyekeznek ellátni feladataikat.
Mindezt tetézte a Kormánytisztviselői törvény elfogadása, amelynek köszönhetően ma már indokolás nélkül elbocsáthatók a nemzet állami alkalmazású köztisztviselői, akiket az a különös kegy is érni fog, hogy a jogszabályok garantálta végkielégítésük egy részét – alkotmányos szinten jó erkölcsbe ütközőnek definiálva – 98%-os különadóval sújtják.
Visszautasítjuk az igaztalan vádat, mert a köztisztviselőkre most sem jellemző a lopás, a hatalmaskodás, és bármilyen elképzelhetetlennek is tűnik egyesek számára, az állampolgárokat ügyfeleknek tekintik, nem alávetetteknek.
Az igazság az, hogy azok az alávetettek, akik az ügyfeleket kiszolgálják. Mert alá vannak vetve a politikai döntéshozóknak is, akik úgy gondolják, elhamarkodott ítéletet alkothatnak mások becsületes munkájukról, anélkül, hogy azt ismernék. Akik úgy gondolják, hogy a problémák valós megoldása helyett, a köz szolgálatában állókat kell a köz véleményének céltáblájává állítani, s feszültség-levezetőként kitenni őket a nép haragjának. Ez ellen tiltakozunk, mert ezzel a társadalmat megtévesztő módon, a közszféra ellen hangolják, holott a köz alkalmazottjai legjobb tudásuk szerint végzik munkájukat, sokszor rendkívül nehéz munkakörülmények között. Mégis őket, a közszféra tisztességesen dolgozó munkavállalóit sújtják az utóbbi időben megjelent törvények, illetve az előkészített törvénytervezetek.

Budapest, 2010. július 16.

az ÉSZT Elnöksége

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek