2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Magyar-amerikai repülőkiképzés

Magyar-amerikai repülőkiképzés

Magyar-amerikai repülőkiképzésMiskolc fölött is gyakorlatoznak

2010. április 26. és május 7. között nemzetközi gyakorlatot rendeznek Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A Load Diffuser 2010 magyar–amerikai repülő harcászati gyakorlat célja, hogy a pilóták tapasztalatokat szerezzenek és osszanak meg más típusú repülőgépekkel történő közös repülések során, továbbá képesek legyenek együttműködésre, a NATO-ban alkalmazott harceljárások végrehajtására.

/illusztráció/

A gyakorlat során a résztvevő állomány a repülési feladatokra kijelölt légtereket használja. Ez a két hét során az alábbi nagyvárosok térségét érinti: a nyugati országrészben Pécs, Kaposvár, Baja, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Keszthely, Szombathely, míg keleten Eger, Miskolc, Debrecen, Füzesabony, Kazincbarcika, Hajdúszoboszló.

Mind az alakulat, mind a gyakorlaton részt vevő amerikai fél repülőgép-vezetői szigorú – polgári és katonai – előírások, szabályok szerint hajtják végre a repülések tervezését és végrehajtását. A pilóták a gyakorlat teljes időtartama alatt betartják a repülésekre vonatkozó előírásokat, így az ilyen esetre vonatkozó magassági korlátokat is.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kéri az érintett települések és vonzáskörzetük lakosságának megértését. Bíznak benne, hogy a repülésekkel együtt járó kellemetlenségek, a rövid ideig tartó zaj és fényhatások ellenére megértik, hogy a végrehajtott repülések a mindennapi feladatokra történő felkészülés, és a Magyar Köztársaság légterének megóvása érdekében történnek.

 

Fotó: jetfly.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…