2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Legyen olyan a buszmegálló, amilyennek szeretné!

Amikor a városban gyalog, kerékpárral, autóval, busszal, vagy villamossal közlekedünk, sokszor „találkozunk” egy-egy megállóval. Talán nem is gondolunk erre, de a megállók is városunk szerves részét képezik, hasonlóan a terekhez, utcákhoz, járdákhoz, parkokhoz. Miközben észrevétlenül „használjuk” őket, többé válnak várakozásra alkalmas helyeknél. Találkozóhelyek is, beszélgetéseink terei is, és szerencsés esetben akár több esztétikai értéket is hordozhatnak.

Az MVK ezért közös összefogással, megállóit felajánlva szeretné ezeket a tereket, mindennapi életünk megállóit szebbé, különlegesebbé, vonzóbbá tenni.

 

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. várja iskolák, civil szervezetek, utasok, lakosok, vállalkozások jelentkezését autóbusz megállóhelyek megszépítésére. A felhívás célja az is, hogy a megállóhelyek szebbé tételével közvetlen környezetünket is együtt tegyük szebbé vagy éppen látványosabbá, különlegesebbé, ezzel is erősítve lokálpatriotizmusunkat. A közlekedési vállalat bízik benne, hogy egy megállószépítő közös alkotással össze lehet hozni a közelben élőket, tanulókat, dolgozó embereket. Mert a város és vállalatunk hisz abban, nem tömegközlekedés van Miskolcon, hanem közösségi közlekedés, amely a megállóban kezdődik.

 

A jelentkezés feltétele: legalább havonta egyszer szükséges – de lehet többször is – a programban résztvevőknek 2014. május 31-ig környezetszépítési akciót szervezni a kiválasztott megálló környékén, és magában a megállóban.

 

Szeretné, ha iskolája előtt vagy a lakókörnyezetében lévő buszmegálló szebb lenne? Vegyen részt a megálló szépítésben!

 

A felhívásban való részvételt a mail@mvkzrt.hu e-mail címre kérjük eljuttatni az alábbi adatok megadásával:

 

    a megállóhely pontos megjelölése (például a 11-es autóbusz Szemere kert megállóhelye a Bábonyi bérc irányába)
    Az örökbefogadók megnevezése, egy kapcsolattartó személy kijelölése telefonszám megadásával.
    Annak pontos leírása – vagy akár látványterve -, hogy milyen módosításokra kerülne sor (például: letisztítják a megállóhelyről a falfirkákat, a megállóhely szerkezetét lefestik kék színűre, kicserélik az eltörött ülést stb.) a megállóhelyen
    Meg kell adni, hogy a készítő biztosít-e hozzá forrást, amiből a megállóhelyet megszépíti.
    Ha ötlet van, de forrás nincs, akkor az MVK és a készítők együtt megkeresik az adott terület önkormányzati képviselőjét támogatást kérve.
    Ha van látványterv és forrás a megvalósításhoz, akkor az MVK indítja az engedélyeztetési eljárást
    Ha az engedélyek megvannak, indulhat a megállóhely örökbefogadása.

 

Az MVK Zrt. minden megállóhelyen feltünteti, hogy a megállót ki, kik tették szebbé. A készítők emléklapot kapnak és egy fotót az alkotásról. Ha a felhívásban osztályok, iskolák vesznek részt, nekik telephely látogatást is felajánl az MVK Zrt. Társaságunk Facebook oldalán (https://www.facebook.com/mvkzrt) létrehozunk egy galériát, ahol bemutatjuk az örökbefogadott megállókat az örökbefogadókkal együtt.  A kampány végén az örökbefogadott megállók versenyeznek, és a legtöbb szavazatot kapott megálló készítői az MVK veterán buszával miskolci városnézést nyernek, ahol felkeresik a város nevezetességeit. A kampány záró eseményeként az egyes megállók „ilyen volt-ilyen lett” képeiből kiállítást rendez az MVK.

 

Várjuk a jelentkezőket és bízunk benne, hogy megállóink szebbek lesznek és Miskolcon is születnek majd országos népszerűségnek örvendő megállók.

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek