2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Látványos átalakulás– szépül Lillafüred, épül a DVTK Szabadidőpark

2015-ben nyitja meg kapuit Magyarország első futball tematikájú szabadidős létesítménye, a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark. Az egykori Zalka Máté Laktanya az utóbbi hónapokban jelentős változásokon ment keresztül. A bontási munkálatokat követően megtisztult a terület, megújult a laktanya épülete, folyamatos tereprendezés és közműépítés, továbbá játékok telepítése zajlik.

Az Arago Hotels Zrt. többek között Európai Uniós pályázati forrás  felhasználásával megvalósuló- közel egymilliárd forintos- beruházásának célja a térség turisztikai vonzerejének növelése, a környezettudatos szemléletformálás, a régió idegenforgalmának erősítése, a munkahelyteremtés, és a sport, főképp a futball, valamint az évről évre egyre nagyobb elismerésnek és ismertségnek örvendő, közel százezer fős szurkolótáborral büszkélkedő, labdarúgó-ligakupa győztes DVTK Futball Klub népszerűsítése.
Jövő év májusától a kalandparkban mobillelátókkal tervezett futsal aréna, labdakezelési ügyességi akadálypálya, pontrúgás gyakorló kapu, vetődés szimulátor, gólöröm trambulinrendszer, ketrecfoci, laktanyaépületbe integrált akadály- és kábelpálya, kültéri-beltéri laser tag aréna, téli-nyári jégkorcsolya-, görkorcsolya-, és segway pálya, paniqszoba, valamint szokatlan mászóeszközökkel beépített játszótér és piknikrét várja a látogatókat.
Mindemellett közel 100 parkolóhely kerül kialakításra, megújul az Erzsébet sétány teljes burkolatrendszere, és várhatóan a hegyoldalban fakadó forrás mesterséges patakká alakításával a környék vízelvezetési, talajvizesedési problémái is megszűnnek.
A parkban vendéglátóegységek, szabadtéri színpad, rendezvénysátor és konferenciaterem is rendelkezésre áll majd, így lehetőség nyílik kulturális és gasztronómiai programok, zártkörű családi, születésnapi, céges rendezvények megtartására. Miskolc-Lillafüred vonzerejét tovább erősítve kedvezményes csomagajánlatok készülnek oktatási intézmények, civil szervezetek, turisták és DVTK drukkerek részére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek