2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Látnod, kóstolnod, ismerned kell!

Ez a ma megnyitott Miskolc Bolt és Café szlogenje, amely Miskolc főutcáján található, az egykor jobb napokat megélt Capri Cukrászda helyén.

Egy nagyváros hangulatához hozzátartoznak a kisebb-nagyobb üzletek, boltok, kávézók. Egy város mindig igyekszik eligazítani polgárait, valamint az iránta és környezete iránt érdeklődő vendégeket. Igyekszik nekik megmutatni értékeit, azt, hogy mire büszke, miért olyan szép,- mondta mai megnyitójában Kriza Ákos, városunk polgármestere.

A Miskolc Bolt leginkább annak hiányát hivatott pótolni, ami nélkül ma már egy modern, élhető, magára valamit is adó nagyváros nem létezhet: a várost és környékét megmutató ajándéktárgyak, vagy a város ízeit felidéző gasztronómiai különlegességek nélkül.

A Miskolc Bolt nem csak egy üzlet, hanem kávézó és turisztikai tájékozódási pont egyszerre. Sőt, ennél is több, mert támogatja a miskolciakat. A Miskolc Bolt ugyanis mintegy 50 helyi és kistérségi termelővel, kézművessel kötött szerződést, ami országosan egyedülálló.

Mindez Miskolc főutcáján, a valamikori Capri Cukrászda helyén valósult meg, ami eleve megadja a kávéházi hangulatot, megspékelve az üzletben kapható helyi termékek különleges ízeivel, a várost reprezentáló emléktárgyakkal, vagy épp a mindennapokban is használható Miskolc pólóval.

A Miskolc Bolt kigondolói nagyot álmodtak. Azért, mert mindezt olyan keretek közé tették, amely nem csak értéket ad, hanem ezzel támogatja is az értéket előállító miskolciakat. Ráadásul egyedi termékekről és nem tömegcikkekről van szó.

A Miskolc Bolt megnyitásával egy újabb üzlet újult meg a belvárosban. Arculatában megjelenik a város friss, modern, élhető képmása, ugyanakkor egy finom vonalvezetésű békebeli világ. E kettősség azért is telitalálat, mert a polgári város értékeire nem csak régen, hanem ma is egyre inkább, egyre több helyen bukkanunk rá.

A Miskolc Bolt nyitása régóta érlelődő gondolata volt a városvezetésnek és a Miskolc Holding Turisztikai cégének, – hallottuk Czinkné Sztán Anikó ügyvezetőtől, a megnyitón. Az egykori Capri Cukrászda átalakítását követően mára megvalósult: egy helyen érhetőek el a Miskolcot és környékét bemutató termékek, ajándéktárgyak, a Tourinform Iroda, és a Miskolc Pont Iroda.
Egy mini turisztikai szolgáltatási centrum jött létre. Mostantól ugyanis négy szolgáltatás lesz egy helyen. Az érdeklődők itt kaphatják meg a szükséges információkat, vásárolhatnak ajándéktárgyakat, illetve leülhetnek és megkóstolhatják Miskolc ízeit is: a Miskolc Café különlegességeit, a Miskolc kávét és a Miskolc koktélt is. A Boltban pedig a Miskolc Pont kártyarendszerben gyűjtött pontokat is le lehet vásárolni.
Az eseményen beszédet mondott Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. Turisztikai Vezérigazgatóság belföldi igazgatója, majd közösen a polgármesterrel átvágták a nemzeti szalagot, ezzel átadva a város lakosságának, és az ideérkező vendégeknek az új létesítményt.

Fotó:OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek