2021. 12. 3. péntek

Ferenc, Olívia
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

KÖZLEMÉNY – Veres Pál polgármestertől

A választások előtt elmondtam, és ehhez most is tartom magam: mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni, aki tenni akar Miskolcért. Ez a csütörtöki egyeztetés egy ilyen lehetőség lett volna, ezért hívtam meg a Fidesz-KDNP frakciót az idei év költségvetésének vitáját megelőző politikai egyeztetésére, hogy mindenki vesse latba a legjobb tudását, képességeit Miskolcért, a miskolciakért, hagyja kint a pártszínű kabátot és öltse magára a miskolci mezét.

Sajnos hazánkban nincs tradíciója annak, hogy a felelős politikai erők egy asztalhoz üljenek, amikor fontos kérdésekről van szó. Nálunk – igen kevés kivétellel – a többségi elvnek van gyakorlata, az egyeztetésnek tűnő diktátumoknak. Ezen a rossz szokáson akarok változtatni.

Vallom, hiszem, a többpárti egyeztetésekkel, a minél több vélemény meghallgatásával, az átláthatósággal számtalan probléma megelőzhető. Amennyiben az elmúlt években lett volna ilyen egyeztetés, az a probléma is megelőzhető lett volna, amit most a város költségvetésének nevezünk.

Ismerjük a költségvetés számait és mindenki, a Fidesz-KDNP frakció még inkább tudja, hogy miért állunk ma ott, ahol állunk, miért tartunk ott, ahol tartunk. Megoldást kell találnunk az előző városvezetéstől megörökölt költségvetési hiány kezelésére, lukak befoltozására és a felelős gazdálkodásra.

Mi mindannyian miskolciak vagyunk és most Miskolc súlyos pénzügyi gondban van. Ez a gond nem mai, de a megoldás kezelése közös feladatunk. Sajnálattal látom, hogy ebben az építkezésben ma a miskolci Fidesz-KDNP nem a párbeszédet és a közös gondolkodást, hanem a sajtó útján történő üzengetést választotta.

Az én ajtóm továbbra is nyitva áll a frakcióvezetők előtt, mint ahogy minden felelősen gondolkodó miskolci állampolgár előtt.

Veres Pál polgármester

Miskolc Megyei Jogú Város

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum