2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Közlekedési hírek Miskolcon

Augusztus 20-án éjszaka érkezik Miskolc második új villamosa

 Július 2-án érkezett az első, augusztus 20-áról 21-ére virradó hajnalra érkezik a második új Skoda gyártmányú villamos a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. központi telephelyére (a Szondi György utca 1 szám alá). A villamos érkezésének idejére este 23.00 órától ismét kinyitja kapuit az MVK, így az érdeklődők ismét részesei lehetnek annak a felejthetetlen élménynek, ahogy Miskolc új villamosa a szállító trélerről a telephely sínpárjára áll.
A villamos útvonala

 Miskolc második új villamosa most Bánrévén keresztül érkezik az országba. Ha az átlépés zökkenőmentesen zajlik, akkor az előzetes tervek alapján este 10 órakor lépi át a szerelvény a határt, és kb. 1,5 – 2 órás út után érkezik Miskolcra. Az átlépésről és az érkezésről folyamatosan fogjuk tájékoztatni az érdeklődőket az MVK Zrt. Facebook oldalán: https://www.facebook.com/mvkzrt, ezért javasoljuk, hogy az utazást itt kísérjék figyelemmel, majd a helyszínen az érkezést.

 

Ez lesz tehát Miskolc második új villamosa, amely pályára áll a városban és elkezdi futni tesztköreit. Összesen 31 új villamos érkezik a Zöld Nyíl villamosprojekt keretében Miskolcra, így folyamatosan bővül majd az új villamosflotta. Az utolsó szerelvénynek, a 31. járműnek 2015 első negyedévben kell megérkeznie.

 

Közlekedés augusztus 19-én, 20-án és 24-én

•    Augusztus 19-én (hétfőn), a munkanap áthelyezés miatt szombati menetrend szerint közlekednek az MVK Zrt. járatai, kivéve a 44-es viszonylatot, amely munkanapi és az ingyenes TESCO Avas járatot, amely a hétfői menetrend szerint közlekednek.
•    Augusztus 20-án (kedden) vasárnapi menetrend szerint közlekednek az MVK Zrt. járatai, kivéve az áruházi járatokat: nem közlekedik a 44-es, az Auchan 1-es, 2-es, a Tesco Avas járat, valamint a 7-es autóbusz nem érinti az Auchan Borsod Áruházat, ahogy a 21-es sem a LIDL áruházat.
•    Augusztus 24-én (szombaton) a munkanapi menetrend lesz érvényben, kivéve az ingyenes járatokat és a 44-es viszonylatot, amelyek a szombati menetrend szerint közlekednek.


Családi- és turistajegy akció az augusztus 20-ai hosszú hétvégén


Aki augusztus 17-én váltja meg 3 napos turista jegyét, az egy nap utazást ajándékba kap

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. augusztus 17. és 20. között meghosszabbítja a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok, akik 17-én váltják meg a turistajegyet egy nappal tovább érvényes jegyet kapnak változatlan ár mellett és augusztus 20-án éjfélig utazhatnak vele.
Családi jegy a hosszú hétvégén
A hétvégi családi jegy – a megjelölt hétvégén – szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül (vagyis Felsőzsolcára már nem jogosít utazásra). Egy hétvégi családi jegy igénybevételére – annak érvényességi ideje alatt – összesen egy vagy két felnőtt és legfeljebb három, tizennégy éven aluli gyermek jogosult. A hat éven felüli gyermek esetén utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt is fel kell mutatni.
A hétvégi családi jegyet most nem csak az utazási feltétel szerint meghatározott szombat-vasárnapi napra, hanem a hétfői-keddi napra is meg lehet vásárolni. Vagyis akik a teljes, négy napos hosszú hétvégén ezzel a jegytípussal kívánnak utazni, azok szombat és vasárnap mellett a hétfői és keddi napra is válthatnak majd hétvégi családi jegyet.
Bérletpénztári információk

A hosszú hétvégén (augusztus 17-20. között) négy bérletpénztárunk tart nyitva az alábbiak szerint, illetve szombaton az Avas bérletpénztár is kinyit:
•    a Búza téri (6.00-19.00),
•    a Tiszai pályaudvaron lévő (szombaton és hétfőn 6.00-19.00, vasárnap és kedden 6.00-20.00)
•    a Felső-Majláthon lévő (7.00-14.00)
•    az Újgyőri főtéren lévő (7.00-14.00)
•    17-én, szombaton az Avas bérletpénztárt is kinyit, amely aznap 6.30-15.00 között áll az utazóközönség rendelkezésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek