2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Közlekedés a Kocsonyafesztivál idején

I. Összefoglaló

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy a Kocsonyafesztivál rendezvényei miatt, 2011. február 17-én 10:00 órától – február 21-én 04:00 óráig lezárásra kerül a Kazinczy u. – Szemere u., Horváth L. u. – Uitz B. u. közötti útszakasz. Ezért a 12-es, 14-es, 14H-s, 35-ös, 35É-s, 22-es, 44-es, 34-es, 38-as autóbuszok terelt útvonalon (a Szentpáli és Corvin utcán) közlekednek.

A terelés ideje alatt a Hősök tere megálló áthelyezésre kerül a Földes Ferenc Gimnázium mellé. A 12-es, 14-es, 14H-s, 35-ös, 35É-s, 22-es, 44-es járatok nem érintik a Villanyrendőr megállóhelyet. Helyette a Csabai kapu felé a 12-esek a Centrum (2-es) és a Vörösmarty u. (2-es) megállóban a 14-es, 14H-s, 35-ös, 35É-s, 22-es, 44-es járatok a Centrum (2-es) és a Szemere u. (21-es) megállónál állnak meg. A 14, 14H-s járatok a Repülőtér felé nem érintik a Villanyrendőrt, Hősök tere, Petőfi tér megállóhelyet, helyette a Vörösmarty u. és a Centrum megállóhelyeken állnak meg

A Bódótetőről induló 34-es járatok nem érintik a Villanyrendőrt és az Arany J. utcát, helyette a Centrumnál és a Vörösmarty u. (2-es) megállóhelynél állnak meg. A 38-as járatok az Arany J. u. helyett a 33-as Szemere u. megállójából indulnak.

A fesztivál miatt 2011. február 18-án, pénteken 15:30-tól üzemzárásig (hajnal 01:00-ig) és február 19-én, szombaton 13:00-tól üzemzárásig a villamosok helyett a Szinvapark és a Malomszög u. között villamospótló autóbuszok fognak közlekedni, a Tiszai pályaudvar-Szinvapark és Malomszög u.- Diósgyőr szakaszokon továbbra is villamosok közlekednek majd.

 

A járatok terelt útvonalai a következők:

 

 

II. Autóbusz közlekedés

 

A 12-es autóbusz járatok:

 

* A Repülőtér felől közlekedve útvonaluk a Petőfi térig változatlan, majd a Hősök tere ideiglenes (a Földes Ferenc Gimnázium oldalánál) megállóhely után Centrum (2-es megállóhely), majd a Vörösmarty u. (2-es) és a Szemere u. végállomáson állnak meg.

Így ezek a járatok nem érintik a Villanyrendőr megállóhelyet. Helyette a Centrum és a Vörösmarty u. megállókban állnak meg.

 

* Repülőtér felé útvonaluk és megállóik változatlanok.

 

A 14-es és 14H-s járatok:

 

* A Repülőtér felől közlekedve útvonaluk a Petőfi térig változatlan, utána kimarad a Villanyrendőr megállóhely, helyette a Hősök tere ideiglenes megállóhelyen, a Centrumnál és a Szemere utcai (21-es viszonylat) megállóhelyen állnak meg. A Népkerttől útvonaluk változatlan.

 

* A Repülőtér végállomás felé kimarad a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhely, helyette a járatok a Népkert után a Vörösmarty u. és a Centrum megállóhelyeken állnak meg. Útvonaluk a Szeles utcától változatlan.

 

A 35-ös és 35É-s járatok:

 

* Útvonaluk az Avasi kilátótól a Centrumig változatlan.

 

* A Centrumtól az Avasi kilátó felé közlekedve a Hősök tere ideiglenes megállóhely után kimarad a Villanyrendőr megállóhely, helyette a járatok a Centrumnál a 2-es járat megállóhelyén és a 21-es járat Szemere utcai megállóhelyén állnak meg. A Népkerttől az útvonaluk változatlan.

 

A 22-es és 44-es autóbusz járatok:

 

* A Centrum felé közlekedve útvonaluk és megállóhelyeik változatlanok.

 

* A Centrum felől közlekedve kimarad a Villanyrendőr megállóhely, helyette a Centrum (2-es megálló) és Szemere u. (21-es autóbusz) megállóhelyen állnak meg. A Népkerttől útvonaluk változatlan.

 

A 34-es járatok:

 

* Az Arany János utca helyett a 2-es autóbusz Tapolca irányába lévő Vörösmarty u. megállójából indulnak a járatok, utána Bodótető felé megállóhelyei változatlanok.

 

* Bodótetőről az útvonaluk a Petőfi térig változatlan, majd kimarad a Villanyrendőr és az Arany J. utcai megállóhely, helyette a Hősök tere ideiglenes megállóhelyen, a Centrumnál és a Vörösmarty u. megállóhelynél állnak meg.

 

 

 

A 38-as járatok:

 

* A fenti napokon a 33-as járat Szemere utcai megállójából indul.

 

* A járatot az Avasról közlekedve a Népkert megállóhely után a 33-as járat Szemere utcai megállóhelyén lehet igénybe venni. A járatok nem érintik az Arany J. utcai végállomást.

 

III. Villamosközlekedés

 

2011. február 18-án 15:30-tól üzemzárásig és február 19-én 13 órától üzemzárásig:

 

* 2011. február 18-án, pénteken15:30-tól üzemzárásig (hajnal 01:00-ig) és február 19-én, szombaton 13:00-tól üzemzárásig a Szinvapark – Malomszög u. között villamospótló autóbuszok közlekednek.

 

* A villamospótló autóbuszok megállói: Szinvapark villamosmegálló, Szemere u. (21-es) autóbuszmegálló, Erzsébet tér buszmegálló, Malomszög u. (Diósgyőr irányába a Malomszög u. villamosmegállóval párhuzamosan, a Tiszai pu. irányába a villamosmegállótól előrébb, a belváros felé állnak meg a villamospótló járatok).

 

* A Tiszai pályaudvar – Szinvapark és Malomszög u.-Diósgyőr közötti szakaszokon továbbra is villamosok fognak közlekedni.

 

* Egy menetjegy a villamosvonal teljes hosszán érvényes, vagyis átszállás ide vagy oda (villamosról villamospótló buszra, vagy fordítva), a Tiszai pályaudvarról Diósgyőrbe, illetve a Vasgyárba való eljutáshoz egyetlen jegyet kell érvényesíteni.

 

* A villamospótlás ideje alatt a Vasgyár végállomást az Újgyőri főtérről minden negyed órában induló 0-s jelzésű villamosokkal lehet elérni.

 

2011. február 20-án, vasárnap:

 

 

* Munkaszüneti napi menetrend szerint fognak közlekedni a villamosok, szükség szerint felvezetéssel. Így a villamosforgalom lassabb lehet, ezért kérjük szíves megértésüket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…