2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Közlekedés a Kocsonyafesztivál alatt Miskolcon

Kocsonyafesztivál rendezvényei miatt 2012. február 23-án 11:00-tól várhatóan február 27-én hajnal 02:00-ig lezárásra kerül a Corvin és Szentpáli utca az Arany János és a Régiposta utcák közötti útszakasz. Ez alatt az idő alatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Corvin és Szentpáli utcák teljes hosszában.

A fenti lezárás miatt a 2-es, 12-es, 22-es, 35-ös, 35Éés, 44-es, a 38, a 38B-s és az Auchan járatok terelt útvonalon (a Görgey, Szemere és Kazinczy utcán) közlekednek.  Az autóbuszok a terelt útvonalon található megállókban állnak meg. A Vörösmarty utca és a Centrum megállók helyett a Villanyrendőr és a Hősök tere megállókat tudják igénybe venni az utasok. A fesztivál ideje alatt – a megnyitó felvonulás idejének kivételével – a villamosok a teljes vonalon közlekednek.

A fesztivál megnyitó felvonulása alatt, tehát február 24-én 13:30 és 15:15 között az 1-es villamosok a Malomszög u. és Felső-Majláth között, a 2-es villamosok pedig az Újgyőri főtér és Vasgyár között közlekednek. A felvonulás ideje alatt a Malomszög u. és Tiszai pu. között, a villamosokhoz csatlakozást biztosítva, villamospótló autóbuszok közlekednek. Villamosról villamospótló járatra, vagy fordítva történő átszállásnál a menetjegyek nem sorszámozott végét ismét érvényesíteni kell.

A villamospótlók a felvonulás ideje alatt, valamint havária esetén az alábbi megállókban állnak meg: Malomszög u., Városháztér helyett Erzsébet tér (21-es megálló), Villanyrendőr helyett Szemere u. (21-es megálló), Szinvapark (villamos) helyett Szinvapark (32-es megálló), Soltész N. K. u., Selyemrét, Tiszai pu.

A járatok terelt útvonalai a következők:

kocs3

I.       Autóbuszok közlekedése

A 2-es járatok:

·         Tapolca felé a Búza tér vá. – Ady E. u. – Madarász V. u. – Kazinczy u. – Szemere u. – Görgey u. tovább pedig az eredeti útvonalon közlekednek.

·         Tapolca felé a Búza tér, Hősök tere, Villanyrendőr, Népkert, tovább az eredeti megállókban állnak meg a járatok.

·         A belváros felé az útvonaluk a Népkertig azonos az eredetivel, majd Görgey u. – Szemere u. – Kazinczy – Horváth L. u. – Ady E. u. – Szeles u. – Búza tér vá. útvonalon közlekednek.

·         A Népkertig az eredeti megállókban állnak meg, majd a Villanyrendőr, Hősök tere, Búza tér vá. megállókban lehet felszállni a járatra.

A 12-es járatok:

·         A Szemere utca felé az útvonaluk és a megállók változatlanok.

·         A Repülőtér felé az Uitz u. – Corvin u. – Görgey u. – Szemere u. – Kazinczy – Szeles u. – Ady E. – Szentpéteri kapu útvonalon közlekednek.

·         Megállóik a Repülőtér felé: Szemere u., Villanyrendőr, Hősök tere, Petőfi tér, Miskolc Plaza, tovább pedig az eredeti megállókban állnak meg.

A 22-es, 35-ös, 35É-s, 44-es járatok:

·         A Belváros felé az útvonaluk a Népkertig azonos az eredetivel majd Görgey u. – Szemere u. – Kazinczy u. – Hősök tere útvonalon közlekednek.

·         Megállóik a Népkertig nem változnak, majd a Villanyrendőr, Hősök tere (Nagyposta) megállókban állnak meg.

·         A Népkert felé a Horváth L. u. – Szentpáli u.– Madarász V. u. – Kazinczy u. – Szemere u. – Görgey u. útvonalon közlekednek, majd tovább az eredeti útvonalon.

·         Megállóik a terelt útvonalon: Hősök tere (Nagyposta), Hősök tere, Villanyrendőr, Népkert, tovább pedig az eredeti megállókban állnak meg.

A 38-as járat:

·         A Tampere vr. felé az útvonaluk és a megállóik változatlanok.

·         Bodőtető felé az útvonaluk a Népkertig változatlan, majd a Görgey u. – Szemere u. – Kazinczy u. – Batthyány u. terelt útvonalon közlekednek, tovább pedig az eredeti útvonalra visszatérnek.

·         A Népkertig az eredeti megállókban állnak meg, majd a Villanyrendőr, Hősök tere, Kazinczy u. megállókban, utána pedig ismét az eredeti megállókban állnak meg.

·         Az Arany János utca felé az útvonaluk és a megállóik változatlanok.

A 38B-s járat:

·         Bodótető felé az Arany J. u. – Uitz u.– Szemere u. – Kazinczy u. – Batthyány u. terelt útvonalon közlekednek, majd tovább az útvonal megegyezik az eredetivel.

·         Megállóik a terelt útvonalon: Arany J. u., Szemere u. (21-es megálló), Villanyrendőr, Hősök tere, Kazinczy u., tovább pedig az eredeti megállókban állnak meg.

·         Az Arany János utca felé az útvonaluk és a megállóik változatlanok.

Auchan járat:

·         Auchan felé az útvonaluk a Görgey A. u.-ig változatlan – tovább Szemere u. – Kazinczy u. – jobbra Horváth L. u. – jobbra Ady E.u. – tovább az eredeti útvonalon.

·         Az Auchan felé nem érinti a Vörösmarty u., Centrum megállóhelyeket.
A Kazinczy Ált. Iskola megálló után a Villanyrendőr, Búza tér, tovább az eredeti megállókban áll meg.

·         Az Avas kilátó felé az útvonaluk a Madarász V. u.-ig változatlan – tovább balra Kazinczy F. u. – Szemere u. – Görgey A. u. tovább az eredeti

·         Az Auchan felé nem érinti a Vörösmarty u., Centrum megállóhelyeket.
A Búza tér megálló után a Villanyrendőr, majd a Kazinczy Ált Isk., tovább az eredeti megállókban áll meg.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek