2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Közbiztonság szélesebb összefogással, nagyobb rendőri erővel

Közbiztonság szélesebb összefogással, nagyobb rendőri erővel

Közbiztonság szélesebb összefogással, nagyobb rendőri erővelA mai napon Miskolcon a rendészeti szakközépiskolai tanulók járőrszolgálati feladatokra történő bevonása érdekében Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya, valamint a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója együttműködési megállapodást írt alá.

A Miskolc közterületi biztonságának további erősítése érdekében most megkötött kontraktus aláírására a Miskolci Városházán ünnepélyes keretek között, a média képviselői előtt tartott sajtótájékoztatón került sor.

A háromoldalú megállapodást aláírták:

–   Káli Sándor polgármester,

–   Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány,

–   Bagi István r. ezredes igazgató.

Az aláírási ceremónián jelen volt többek között Dr. Pásztor Albert r. ezredes Miskolc Rendőrkapitánya, valamint Nyírő Pál Miskolc Város közbiztonsági tanácsnoka is.

A sajtótájékoztatón többek között elhangzott:

A közbiztonság megszilárdítása, a járőrsűrűség növelése érdekében a rendészeti szervek az önkormányzattal közösen megvizsgálták annak lehetőségét, milyen tartalék erőket mozgósíthatnak, mellyel még kihasználatlan kapacitások szabadulhatnak fel. Ennek során merült fel a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola (MRSZKI) hallgatóinak járőrszolgálati feladatok ellátásába való – nagyobb mérvű – bevonása, elsősorban Miskolc város területén.

A most aláírt megállapodás eredményeként hétköznaponként a frekventáltabb időszakokban mintegy 20-30 fő, bár korlátozott jogkörrel rendelkező, de formaruhával ellátott rendészeti szakközépiskolai tanuló láthat el rendőrrel közösen közterületi rendészeti szolgálatot. A jövőben így a főként miskolci járőrpárosok esetenként 4-5 hallgatóval kiegészítve hatékonyabban hajtják végre a kiemelt figyelmet érdemlő területek (Búza tér, Tiszai pályaudvar, sétáló utca és bevásárló központok) ellenőrzését.

A megállapodás végrehajtásából adódóan a másodéves szakközépiskolai hallgatók gyakorlati oktatásával kapcsolatban jelentkező költségeket Miskolc Város Önkormányzata magára vállalta.

Információs háttér:

A közterületen elkövetett jogsértések jelentősen befolyásolják az állampolgárok biztonságérzetét, ezért a hatékony bűnmegelőzés érdekében célszerű a rendvédelmi és közigazgatási szervek együttes fellépése, az önkormányzatok, és a civil szféra szoros együttműködésének kialakítása. Az összehangolt fellépéssel csökkenteni kell a közterületen elkövetett jogsértések számát, és fokozni kell a jogsértésekkel szembeni fellépés hatékonyságát.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…