2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Köszöntötték a sajtót

Kriza Ákos Miskolc polgármestere köszöntötte a sajtó helyi képviselőit, a Magyar Sajtó Napján, és Hajdú Mariann újságírónak adta át, az Év újságírója címet.

A hagyományokhoz híven a BOKIK is köszöntötte a  borsodi sajtó képviselőit, már hagyományosnak mondható vacsorán, amelyen Bihall Tamás elnök az elmúlt évet is értékelte, s beszélt az idei esztendő aktuális feladatairól is.

Tiszaújváros: Szabad igazat mondani, írni

Első alkalommal üdvözölték a helyi sajtó munkatársait a Polgármesteri Hivatal dísztermében a sajtónap alkalmából. Arendezvényre meghívást kaptak a Tiszaújvárosi Krónika, a Rádió 35, a Tisza Televízió munkatársai, valamint a Tiszaújvárosban élő vagy itt tevékenykedő újságírók.

Új helyszínen, de a hagyományok tiszteletben tartásával zajlott az esemény, így ekkor gratuláltak első ízben a 29 éve a helyi médiumokban tevékenykedő Kiss Péter sportújságírónak, akinek Lovas Lajos díjat adományozott a képviselő- testület. kr_sajtonapSajtónapi ünnepség – Úgy gondolom, a tiszaújvárosi sportért, sportolókért tevékenykedtem eddig, és fogok ezután is – mondta a kitüntetett. – Ezen keresztül próbáltam Tiszaújvárost és a helyi sportolókat népszerűsíteni, a város jó hírnevét öregbíteni. Az ünnepségen a város vezetése köszöntötte a megjelenteket. – Én azt gondolom, hogy ti itt Tiszaújvárosban azt érezhetitek, hogy a sajtó szabad – mondta Bráz György polgármester. -Azt valljuk mi, és szerintem azt vallották az elődök is, hogy nem szabad beavatkozni a helyi közszolgálati média életébe, hagyni kell az újságíróknak, hogy arról írjanak és azt írják amit igaznak vélnek. – Tiszaújvárosban nincs sajtórendelet, különböző határozat a sajtóról, kivétel a pénzügyi támogatás – mondta ezután dr. Fülöp György alpolgármester. – Én azt gondolom, ez a legfontosabb. Az ünnepségen ajándékot vehetett át Weisz György a Tisza Média Kft. tavaly nyugdíjba vonult ügyvezető igazgatója, és a sajtó munkatársai elsőként vehették kézbe a 2011. évi tiszaújvárosi évkönyv egy-egy példányát. b.k.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek