2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Korszerűsítették a miskolci szennyvíztelepet

Miskolcról gyakorlatilag már nem kerülhet tisztítatlan szennyvíz az élő vizekbe. A szennyvíztelepen létesített újabb tisztítási fokozat megépítésével jelentősen csökken a környezetre ható terhelés és tarthatóak a legszigorúbb környezetvédelmi előírások. A mintegy 25 kilométernyi új csatornahálózatnak köszönhetően 850 új háztartás számára nyílt lehetőség a rákötésre.



Az Európai Uniós támogatással megvalósult beruházás a miskolci agglomeráció településeinek szennyvizét is fogadó szennyvíztelep korszerűsítése mellett felszámolták az egyesített rendszerű csatornákat, és két új nyomóvezeték segítségével megoldódott a belvárosi csatornahálózat tehermentesítése is. A fejlesztésnek köszönhetően felhőszakadások és havária esetén sem kerülhet már kezeletlen szennyvíz a természetbe.

A beruházás keretében Miskolc korszerűsítette meglévő szennyvízcsatorna hálózatát, az eddig ellátatlan területen pedig új építésével bővítette. Közel 25.500 folyóméter új szennyvízvezeték – ebből mintegy 12 km gravitációs – és mintegy 860 darab új bekötés épült és fejlesztések valósultak meg a szennyvíz tisztító telepen.

A KEOP projekt főbb eredményei közé tartozik a Pöltenberg Ernő utca és a szennyvíztisztító telep között megépült két, 6 kilométer hosszú – már említett – új nyomóvezetéket, a Téglagyári, valamint a Szeleta utcában létesített új szennyvízátemelő gépházat. A beruházás során a Vasgyárban az egyesített rendszerű, szennyvizet és csapadékvizet egyszerre elvezető csatornahálózatot elkülönítették, ezzel Miskolcon már csak elválasztott rendszerű szennyvízközmű üzemel. A külön szenny- és csapadékvíz-elvezető csatorna jelentősebb mennyiségű eső, heves felhőszakadás esetén is biztonságosan elvezeti a csapadék- és szennyvizet, a rendszerek túlterhelése nélkül, külön vezetéken.

Lakossági rákötés: 2016. szeptember 10-ig!

A miskolci lakosok a korszerűsített hálózatra való rákötéssel védik környezetüket, a háztartások számára pedig gazdaságosabbá válik a szennyvízkezelés.
A rákötést minden esetben az ingatlan tulajdonosának kell elvégeztetnie 2016. szeptember 10-ig.
A MIVÍZ Kft., mint üzemeltető a vonatkozó jogszabály alapján átveszi a kész, szabályos rákötést.
A rákötés technikai részleteiről vagy ügyintézéssel kapcsolatban a MIVÍZ Kft. munkatársai az alábbi elérhetőségeken adnak felvilágosítást:
•    személyesen Ügyfélszolgálati irodájukban Miskolcon, a Szemere Bertalan u. 5. sz. alatt;
•    telefonon: 46 / 519 – 36646 / 519 – 366 és 46 / 519 – 38846 / 519 – 388;
•    e-mailben: ugyfelszolgalat@miviz.hu

A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap és Magyar Állam társfinanszírozásában, a KEOP program keretében valósult meg. A beruházás összköltsége 3 719 077 039 Ft, az önerő mértéke 311 223 692 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…