2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Koronavírusok – Újabb intézkedések Miskolcon is

Az ország teljes területére nézve veszélyhelyzetet hirdetett a magyar kormány szerdán. Ezt követően a miskolci Operatív Törzs is összeült, ahol Veres Pál polgármester a következő intézkedéseket hozta:

 

 –          Tájékoztató kampány indul, melynek keretében a polgármester felhívja a külföldről a napokban hazatérő miskolciak figyelmét, hogy telefonon jelentkezzenek be háziorvosuknál, megelőzés céljából.

 

 

 

–          Veres Pál rendelkezett arról is, hogy a Miskolci Nemzeti Színház, a Csodamalom Bábszínház, a Művészetek Háza és a Generali Sportaréna előadásait, rendezvényeit, valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyeit el kell halasztani.

 

 

 

–          Az önkormányzat által szervezett kültéri és beltéri rendezvényeket is elhalasztják, mint például a Régiségvásár, termelői piac, stb.

 

 

 

–          Az óvodák, bölcsődék továbbra is működnek, mivel a kormány ezek bezárásáról nem rendelkezett.

 

 

 

–          A Miskolci Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai a napokban készítettek egy járvány-megelőzési tervet, melyet a szerdai kormánydöntés értelmében aktiváltak, és a dokumentum alapján felkészülnek a további lépésekre, intézkedésekre.

 

 

 

–          A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy az önkormányzati ügyintézést csak sürgős esetekben vegyék igénybe. Az Operatív Törzs döntése alapján a Petőfi utca 39. szám alatt található szociális osztály nem fogad ügyfeleket, sürgős esetekben a Városházán van ügyfélfogadás, de kizárólag olyan ügykörökben, amelyek személyes megjelenést igényelnek. Minden egyéb esetben papíralapú, illetve elektronikus ügyintézés biztosított.

 

 

 

A miskolci fürdők – a megszokottnál is fokozottabb figyelmet fordítva a higiéniai és járványvédelmi előírásokra – egyelőre továbbra is nyitva tartanak.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…