2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Koronavírusjárvány-megelőzés: felfüggesztik az elsőajtós felszállási rendszert Budapesten

Koronavírusjárvány-megelőzés: felfüggesztik az elsőajtós felszállási rendszert Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján 2020. március 12-én 00:00-tól átmenetileg, határozatlan időre felfüggesztik a fővárosi közösségi közlekedési járatokon az elsőajtós felszállási rendszert. A rendelkezés a járművek jobb szellőzését segíti, és azt, hogy ne az első ajtónál tömörüljenek az utasok felszálláskor.

 

A közösségi közlekedési szolgáltatók arra biztatják az utasokat, hogy minél gyakrabban nyissák ki a járművek ablakait, mert ez is jelentősen hozzájárul a szellőzéshez. Ennek érdekében természetesen minden jármű ablakának nyithatóságát biztosítjuk. Az elsőajtós felszállási rend felfüggesztése mintegy kétszáz fővárosi autóbusz- és trolibusz-vonalat érint.

 

A főpolgármester bejelentette azt is: tovább növelik az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát a fővárosi közösségi közlekedési járatokon. (A járművek takarításával kapcsolatban a BKV részletesebb, múlt pénteki közleménye itt olvasható.) E hét péntektől kezdve a BKK ügyfélközpontjait is erős fertőtlenítővel takarítják naponta, illetve szükség esetén naponta többször is.

 

Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója szerint amennyiben szükséges, további intézkedéseket is elrendelnek, elrendelhetnek, ha azzal a fővárosi közösségi közlekedési szolgáltató hozzájárulhat a járvány terjedésének megelőzéséhez, megfékezéséhez.

 

További tudnivalók az elsőajtós felszállási rend felfüggesztésével kapcsolatban:

 

·         A közlekedési szolgáltatást továbbra is érvényes jegy vagy bérlet megvásárlásával lehet igénybe venni.

 

·         Aki mobiljegyet használ, a kihelyezett kód beolvasása nélkül is felszállhat a járatokra.

 

·         A járművekről az elsőajtós felszállási rendre vonatkozó feliratokat, matricákat nem távolítják el, kérjük, ezeket az intézkedés visszavonásáig ne vegyék figyelembe.

 

·         Az elsőajtós felszállás felfüggesztése határozatlan időre szól, a BKK jelezni fogja, ha a járványveszély elmúltával ismét életbe lép a korábbi rend.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum