2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Koronavírus:Látogatási tilalom a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

A 2020.03.11-én kihirdetett veszélyhelyzet miatt a Kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el a világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére.

A veszélyhelyzet elrendelésére vonatkozóan tájékoztatjuk Önöket, hogy a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2020. március 17-től határozatlan ideig nem látogatható.

Ezen időszak alatt az állatkert munkatársai természetesen a megszokott módon gondoskodnak az állatkert lakóiról. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark honlapján és facebook oldalán is beszámolnak majd az állatok körül zajló eseményekről.

Tourinform zárva tartás

Március 17-től a Tourinform Miskolc irodában a személyes ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.

Az alábbi e-mail címen érhető el az iroda, hétfőtől-péntekig 8:45-16:30-ig.

E-mail: info@hellomiskolc.hu

Web: www.hellomiskolc.hu

Miskolc Pass ügyintézés

A Miskolc Pass Classic városkártya vásárlására és megújítására az MVK bérletpénztáraknál van lehetőség.

Új kártya igénylése vagy elveszett kártya cseréje csak az újranyitást követően lehetséges a Tourinform irodában. Adatváltozás esetén az alábbi elérhetőségek valamelyikén érhetők el az iroda munkatársai hétfőtől-péntekig 8:45-16:30-ig.

Telefon: +36 70 684 1370

E-mail: info@miskolcpass.com


Maradj otthon, fiatal! Veres Pál polgármester azonnali intézkedéseket tett a fiatalok, diákok érdekében.

A járványhelyzet miatt hétfőn bevezetett új tanítási rend szerint a diákoknak lehetőség szerint otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat. Ahol erre nincs lehetőség, ott egyelőre szünetel az oktatás. Az intézkedést azért hozta meg a központi Operatív Törzs, hogy a személyes érintkezések minimálisra csökkentésével lassítsa a vírus terjedését. Sajnos azonban az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sok diákok nem érzékelve a kialakult helyzet valódi súlyát, barátaikkal, csapatokba verődve a plázákban és a bevásárlóközpontok környékén töltik napjaikat, ezzel pedig magukat és másokat is fertőzésveszélynek tesznek ki.

Ennek megelőzése érdekében, Veres Pál polgármester kérésére járőrszolgálatot indít a MESZEGYI utcai gondozószolgálata, hogy felhívja a fiatalok figyelmet arra, hogy ez által milyen veszélybe sodorjak magukat és esetleg szeretteiket.

A szolgálat szakemberei a játszóterek környéken is járőröznek majd, csakúgy mint az önkormányzati rendészet munkatársai, hogy felhívják az ott tartózkodók figyelmet arra, hogy otthon nagyobb biztonságban lennének

Korlátozott ügyfélfogadás a Miskolci Állategészségügyi telepen

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából 2020. március 16. napjától határozatlan ideig korlátozza ügyfélfogadását.

Bejelentéseiket online módon az allateutelep@varosgazda.hu email címen tehetik meg, munkatársaink pedig a 06-70/520-9104-es telefonszámon fogadják hívásaikat ügyfélfogadási időben. Ügyfélfogadási időn kívül kizárólag hatóságilag indokolt vészhelyzetekben hívható a 06-70/333-6625–ös telefonszám.

·        A Miskolci Állategészségügyi telepen az állatok megtekintésére és örökbefogadására az online felültünkön (http://varosgazda.hu/huseges_gazdat_keresunk) történő kiválasztást követően kerülhet sor, maximum 3 fő részvételével, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően.

·        Állati tetem leadással kapcsolatban az örökbefogadáshoz hasonlóan, kizárólag előzetes egyeztetést követően kerülhet sor.

·        Az élő állat leadás határozatlan ideig szünetel a telephelyen.

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

Koronavírus járvány megelőzésével kapcsolatos változások a miskolci közösségi közlekedésben

Veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. Ennek nyomán a közösségi közlekedést érintően Miskolcon is változtatásokat vezettünk be: gyakrabban fertőtlenítünk, felfüggesztettük az első ajtós felszállást, az MVK Szervizbázis csak a szerződött partnereket fogadja előre egyeztetett időpontban, illetve határozatlan ideig szünetel a különjárati szolgáltatás.

Az elsőajtós felszállás szünetel, sűrűbb szellőztetés

Az MVK Zrt. mindent megtesz az utasok, és a kollégák védelme érdekében is. A járművek jobb szellőzése érdekében péntektől felfüggesztettük az elsőajtós felszállás rendet, és elrendeltük azt is, hogy minden megállóban, ahol le- vagy felszálló utas van, az összes ajtót kinyissák a járművezetők. Rendelkeztünk arról is, hogy a járművek összes ablakfelülete nyitható legyen – ezzel kapcsolatban kértük az utazóközönséget, hogy aktívan vegyenek részt a járművek szellőztetésében, és minél gyakrabban nyissák az ablakokat. A miskolci közösségi közlekedési szolgáltatás továbbra is érvényes jegy vagy bérlet használatával vehető igénybe, amelynek meglétét jegyellenőr kollégáink folyamatosan ellenőrzik.

Bérletpénztárak, ügyfélszolgálat

2020. március 16-tól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája visszavonásig zárva tart. Ezen időszak alatt az ügyintézés kizárólag e-mailben, vagy telefonon lehetséges az iroda meghirdetett nyitva-tartási ideje alatt – hétfő-kedd-csütörtök 08:00-15:30, szerda 08:00-17:30, péntek 08:00-13:30 – az 504-810-es telefonszámon, vagy az iroda@mvkzrt.hu e-mail címen. Az Ügyfélszolgálati Iroda tevékenységébe tartozó ügyek intézésére, mint például a talált tárgyak kezelése, pótdíj ügyintézés stb., az iroda melletti jegy-és bérletpénztár első kiszolgáló ablakánál van lehetőség.

Arra kérjük utasainkat, hogy vonaljegyüket lehetőség szerint elővételben váltsák meg a jegy-és bérletpénztárakban (http://mvkzrt.hu/berletpenztarak), illetve a viszonteladó partnereknél (http://mvkzrt.hu/jegyertekesitesi-pontok), ne a járművezetőnél. A jegy-és bérletpénztárak a megszokott nyitva tartással állnak az utasok rendelkezésére. Amennyiben ebben változás következik be, a megszokott csatornákon keresztül tájékoztatjuk az utazóközönséget.


Az MVK Szervizbázis korlátozottan fogadja szerződéses partnereit

Március 16-tól az MVK Szervizbázis új ügyfeleket nem fogad, szerződéses partnereink is csak előzetes telefonos egyeztetést követően érkezhetnek a megbeszélt munkálatokra.

Az MVK Szervizbázis munkanapokon 7-16 óra között az alábbi elérhetőségeken érhető el: telefon: +36 46 514 999, e-mail: szerviz@mvkzrt.hu

A különjárati szolgáltatás határozatlan ideig szünetel

Szintén március 16-tól az MVK Zrt. különjárati szolgáltatása határozatlan ideig szünetel.

Belső intézkedések az MVK Zrt.-nél

A köznevelési intézmények bezárása a gyermekes kollégáink és az MVK Zrt. számára is új helyzetet teremett. Felmértük a gyermekek elhelyezésével érintett kollégákat, rendelkezésre állásuk függvényében frissítjük az egyes munkakörök helyettesítési rendjét, a beosztásokat azért, ahogy a miskolci közösségi közlekedés zavartalanul üzemelhessen. Szükség szerint biztosítjuk az otthoni munkavégzés lehetőségét, hiszen ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy minimalizáljuk a vírus jelentette kockázatot. Természetesen fokozottan ügyelünk a napi rendszeres fertőtlenítő takarításra, az utasokkal közvetlen kapcsolatba kerülő kollégáink számára kézfertőtlenítőt biztosítunk.

ELMARAD a Nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi telepen

A Kormány általi veszélyhelyzet elrendelésére hivatkozva tájékoztatjuk Önöket, hogy a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep Nyílt nap rendezvényei határozatlan ideig elmaradnak.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbra is biztosítja a közétkeztetést

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata – változatlan térítési díjak mellett – továbbra is biztosítja a közétkeztetést (ebédet) a közoktatásban résztvevő általános- és középiskolás diákok részére.

2020. március 17-től az ügyeletet nem igénylő gyerekek részére az étkezés – a Miskolci Közintézmény-működtető Központ jelzése alapján – központilag lemondásra került.

A szülőknek – a rendkívüli helyzetre való tekintettel- jelezniük kell a Miskolci Közintézmény-működtető Központ felé, ha 2020. március 17-e után továbbra is igénylik a közétkeztetést!

2020. március 18. szerdától minden megrendelt ebéd kidobozolt formában kerül kiszállításra a gyermekek saját iskoláiba. Az ebéd átvétele aláírási kötelezettség és higiéniai szabályok fokozott betartása mellett lehetséges 12:00-től 13:00 óráig

FIGYELEM!

2020. március 20. péntektől minden előzetesen leadott étkeztetési igényt aktualizálni kell, tehát mindazoknak a szülőknek, akik gyermekük felügyeletét vagy étkeztetését nem tudják otthonról biztosítani, étkeztetési (ebéd) igényüket újra le kell adniuk 9:30 óráig.

Az ebédrendelési igények leadását megtehetik:

·        e-mailben az mkmk.menza@gmail.com címen, valamint 2020. március 20-án reggel 7:30 és 9:30 óra között

·        telefonon a következő számon: 46/500-068

Az étkezés megrendeléshez szükséges a gyermek neve, az intézmény, ahová jár, valamint az osztály megjelölése.

Amennyiben a már megrendelt étkezést szeretnék lemondani vagy igényelni, azt egy nappal korábban 9:30 óráig kell jelezniük a fenti elérhetőségek valamelyikén!

Amennyiben speciális étkezési igény merülne fel (allergia, érzékenység stb.), azt szintén jelezni kell a Miskolci Közintézmény-működtető Központ részére!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek