2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Koronavírus – Vigyázzunk egymásra, ne égessünk kerti hulladékot!

A levegő szennyezettsége komoly hatást gyakorol az emberi légzőrendszer és az immunrendszer állapotára – erre figyelmeztetnek a közegészségügyi szakemberek. A szennyezett levegőben gyengül a szervezet védekezőképessége és jobban terjednek a vírusok is. A szakemberek ezért mindenkit arra kérnek, hogy különös tekintettel a koronavírus-fenyegetésre, az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban ne égessenek avart, zöldhulladékot.

A szakemberek szerint a légszennyezés eleve súlyosbítja a légzőszervi megbetegedéseket, így a koronavírusos megbetegedések lefolyását is. A tavaszi és őszi hulladékégetési időszak negatív hatásai jól érzékelhetőek voltak már a korábbi években is Miskolcon, az idén áprilisban kezdődő „égetési idény” azonban a járvány előrehaladott időszakában járulhat hozzá a miskolci levegőminőség romlásához.

Éppen ezért mindenkit arra kérünk, hogy legalább most ne égesse el a telkén, kertjében keletkező zöldhulladékot, hanem ha már úgy is otthon kell maradni, próbálja ki a komposztálást, amely nemcsak, hogy nem szennyezi, terheli a környezetet, hanem nagyban javítja a kertek termőföldjének minőségét is. Ha pedig erre nincs módja, akkor csak gyűjtse össze az erre való zöldhulladék-gyűjtő zsákokban, és tegye ki a már jól megszokott napon a kapu elé, hogy a hulladékkezelő cég munkatársai el tudják szállítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum