2022. 01. 18. kedd

Piroska
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF

A „Maradj otthon!” továbbra is a leghatásosabb

A koronavírus-járvány terjedését egyféleképpen tudjuk lassítani, megállítani, ha otthon maradunk. A szombaton bevezetett kijárási korlátozás több pontja ad némi felmentést arra, milyen helyzetekben, milyen esetekben hagyhatjuk el otthonunkat, de fontos tudni, a vírust csak szigorú óvintézkedésekkel lehetséges elkerülni. Leginkább akkor, ha kerüljük a közösségi programokat, közösségi tereket.

A kijárási korlátozás egyik fontos rendelkezése, hogy a 65 éve felettiek csak 9 és 12 óra között mehetnek vásárolni, a fiatalabbak pedig vagy ezelőtt az időszak előtt, vagy utána. Fontos azonban megjegyezni, ha megoldható, az idősek az engedélyezett időpontban se menjenek vásárolni. Amennyiben családban, rokoni körben, barátok által megoldható az élelmiszer-beszerzés, akkor válasszák ezt a lehetőséget, ha segítségre van szükségük, akkor hívják a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait a 80/46-00-46- os telefonszámon

A járványveszély továbbra is fennáll, a vírus terjed, szerte Európában és Magyarországon is. És egyre jobban látszik, hogy a vírus – bár az idősekre a legveszélyesebb – nem kíméli a fiatalabbakat sem. Bárki, akinek gyengébb az immunrendszere ugyanolyan veszélyben van. Éppen ezért nem tudjuk elégszer kérni, hogy ha nem muszáj, ne menjenek ki, maradjanak otthon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum