2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Koronavírus – Enyhítések és korlátozások Miskolcon

Továbbra is kötelező a védőmaszk, vagy valamilyen szájat, orrot takaró ruhadarab, sál, vagy kendő viselése a miskolci tömegközlekedési eszközökön és – a kormány döntésének megfelelően – az üzletekben, gyógyszertárakban is, a javasolt másfél méteres biztonsági távolság megtartása mellett.

 

A 65 év felettieket pedig arra kérik a szakemberek, hogy továbbra is csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat. A bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra nekik továbbra is a 9 és 12 óra közötti idősávban van lehetőségük, amikor az eladókon, patikusokon kívül csak ők tartózkodhatnak az ilyen létesítményekben.

 

Miskolcon, a kormányrendelet értelmében, továbbra is ingyenes marad a parkolás

 

Május 4-én újra kinyitott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a látogatók egészségének megóvása érdekében, a nyitás azonban egyelőre korlátozott. A zárt terek, állatházak még zárva tartanak, valamint nincsenek látványetetések, állatbemutatók sem, hogy biztosítani lehessen az előírt védőtávolság megtartását. Az állatkert sétaútjai azonban teljes egészében végigjárhatóak, és jó idő esetén a legtöbb állat is a külső kifutókban tartózkodik.

 

A kormányzati intézkedéseknek megfelelően egyelőre semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem lehet megtartani. Az üzletek azonban korlátozás nélkül lehetnek nyitva, az éttermekben és a kávézókban viszont csak a kerthelyiségében, teraszon tartózkodhatnak vendégek. Az egyéb szolgáltatások – fodrász, kozmetikai tevékenység – korlátozások nélkül nyújthatóak

 

A gyermekek egészségének védelme érdekében egyelőre zárva maradnak a játszóterek Miskolcon. Mivel a koronavírus-járvány miatti fertőzésveszély még fennáll, Miskolc város vezetése továbbra is arra kéri a miskolci szülőket, hogy ezt figyelembe véve, gyermekük egészségének védelmét szem előtt tartva, legyenek még türelemmel, és ne használják a játszótereket, kültéri játszóeszközöket.

 

A felnőtteknek kiépített kondiparkokat ugyanakkor – miután a Városgazda Kft. mind a nyolc létesítménynél alapos és mindenre kiterjedő fertőtlenítést végzett – szerdán megnyitotta az önkormányzat. Mivel egyéni sporttevékenység végezhető, így a kondiparkokban, a megfelelő védőintézkedések betartása mellett a felnőttek számára lehetséges a testedzés.

 

A profi és amatőr tömegsportban szigorú szabályozás szerint engedélyezik a sporttevékenység végzését. A családi rendezvények közül pedig az esküvők és a temetések a korábbi szabályoknak megfelelően megtarthatók.

 

Bár a kijárási korlátozás szabályain a kormányzat döntésének megfelelően Miskolcon is enyhítettek, a városvezetés továbbra is arra kéri a miskolciakat, hogy mivel a járványhelyzetben érdemi változás nem történt, ha tehetik továbbra is maradjanak otthon, ha pedig ki kell menniük az utcára, boltokba, patikákba, saját és mások egészségének védelme érdekében viseljenek maszkot és mossanak minél gyakrabban kezet.

 

Vigyázzunk egymásra!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek