2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Kazincbarcikán átlépte a riasztási szintet a szállópor értéke

Az előző két napon a szállópor koncentráció a Kazincbarcikán üzemelő automatikus mérőállomáson 24 órás átlagban meghaladta a riasztási küszöbértéket. Bár a hajnali órákban valamennyi Sajó-völgyi állomáson csökkent a szállópor koncentráció, a javulás csak átmeneti volt. A 24 órás átlagokat figyelembe véve csütörtökön 53.1, pénteken pedig 17.5 %-os volt az átlépés mértéke.
Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint így a városban a szállópor értéke túllépte a riasztási küszöbértéket.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központja által kiadott előrejelzés alapján szombaton helyenként erős , 35-45 km/h széllökések várhatók. Éjszakára kissé mérséklődik a légmozgás, mely vasárnap, hétfőn és kedden csak helyenként lesz élénk, majd szerdától várható jelentős szélerősödés. Ennek és a nagy hidegnek köszönhetően a szennyezőanyagok koncentrációjában szombaton csak átmeneti javulás várható, majd hétfőn és kedden éjjel ismét nő a koncentráció és csak szerdától várható a levegő kitisztulása a meteorológusok szerint.
Kazincbarcika Város Önkormányzata ismételten felhívja a város lakóinak figyelmét a szállópor koncentráció magas értékére, és az ezzel kapcsolatos megelőző intézkedésekre. Kérjük, hogy a krónikus betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek tartózkodjanak kevesebbet a szabadlevegőn és a szellőztetési időt is rövidítsék le. Lehetőség szerint csökkentsék a személygépjárművel való közlekedést, illetve, ha módjuk nyílik rá, akkor mérsékeljék a szilárd tüzelőanyag használatát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek