2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jótékonysági koncert a perecesi templomért

A Jobbik önkormányzati képviselője, az egyház és az Erkel Ferenc Zeneiskola összefogásának eredményeként május 29-én jótékonysági koncertre fog sor kerülni a percesei római katolikus templom felújításáért.


Pakusza Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott tájékoztatón pereces emblematikus épületének nevezte a templomot, amely azonban mára rendkívül rossz állapotba került. Mint említette, képviselővé választása után összefogás indult a templom felújításáért, melyben az egyház mellett az Erkel Ferenc Zeneiskola is partner volt. Ennek jegyében az iskola igazgatójával, Mócz Ferenc úrral, és Balogh Gyula plébános úrral jótékonysági koncert szervezése mellett döntöttek, amelyre párthovatartozástól függetlenül meghívást fognak kapni Miskolc prominens vezetői, képviselői, valamint Vona Gábor a Jobbik elnöke is.

Mócz Ferenc iskolaigazgató elmondta, maga is erősen kötődik Pereceshez, ezért is szerette volna a zene eszközével felhívni a figyelmet a városrész egyetlen templomának kritikus állapotára. Miután a jótékonysági koncert ötlete találkozott a városrész önkormányzati képviselőjének gondolatával, közösen igyekeznek minél több támogatót szerezni a templom felújításához. Közölte: a hangversenyen az Erkel Ferenc Zeneiskola tanárai valamint növendékei örömmel vállalták a fellépést. Mellettük hallhatjuk majd a Perecesi Bányász Fúvószenekart is, bízva abban, hogy minél több segítő szándékú perecesi, miskolci polgár, cég segíti majd ezután a templom felújításáért indított küzdelmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…