2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Jósvafőn tanácskoztak az éghajlatváltozásról

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat március 9-én rendezte meg az Éghajlatváltozási Platform záró ülését Jósvafőn, az Aggteleki Nemzeti Park székhelyén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a KEHOP 1.2.0-15-2016-00006 azonosító számú, Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázata keretében immár hatodik alkalommal rendezte meg platform ülését Jósvafőn, a Tengerszem Szállóban.

A rendezvényt Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Előszavában hangsúlyozta, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia 2018-2030 című dokumentumot 2018. február 26-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elfogadta.

Vinczéné Telegdi Erzsébet, a megyei önkormányzat szakmai munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázat előrehaladásáról tartott részletes tájékoztatót. Ismertette az eddig elért eredményeket, valamint a szemléletformáló tevékenység alkalmával készült fotókkal illusztrálta a pályázat sikerességét.

Ezt követően Rideg Adrienn, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szakmai munkatársa tartott előadást, amely keretében ismertette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés által elfogadott Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia végleges változatát.

Zárásként Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója tartott tájékoztatót az „Éghajlatváltozás hatásai a védett természeti területeken – Bemutatkozik az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság” címmel. Bemutatta a Nemzeti Park védett természeti értékeit, tevékenységeit, továbbá részletesen szemléltette a klímaváltozás hatásait, megfigyelhető folyamatait a park területén.

A szakmai előadásokat követően a résztvevők feltehették kérdéseiket, felszólalt többek között a BOKIK képviselője és a Miskolci Egyetem munkatársa is. A program zárásaként az érdeklődők megtekinthették az egyik országos jelentőségű megyei értéket, az Aggteleki cseppkőbarlangot, amelyet az éghajlatváltozás hatásai is veszélyeztethetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek