2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Javaslat a díjazottakra

Javaslattételi felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díjának adományozására

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díja azon természetes személyeknek adományozható, akik az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú éveken keresztül eredményesen szolgálták a megye lakosságát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése 7/2013. (VII. 9.) önkormányzati rendeletével döntött a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díja” alapításáról és adományozásáról.

A Szent Erzsébet Díj kitüntetésből naptári évenként kettő (1 fő egészségügyi szakdolgozó és 1 fő orvos részére) adományozható. A Szent Erzsébet Díj kitüntetés átadására Semmelweis-Nap alkalmából, ünnepélyes keretek között kerül sor.

A kitüntetések adományozására 2018. április 13. napjáig javaslatot tehetnek:

– a megye települési önkormányzatainak képviselő-testületei,

– a megyei közgyűlés tagjai, bizottságai, tanácsnokai,

– az országgyűlési képviselők,

– a megyei intézmények vezetői,

– a megyei egészségügyi érdekképviseletek,

– a megyei társadalmi szervezetek, egyesületek vezetői,

– az egyházak.

A kitüntetésre javasolt személy szakmai munkájának bemutatását tartalmazó javaslatokat az elnok@hivatal.baz.hu címre kérjük megküldeni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…