2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ismét változik a beléptetési rend a miskolci kórházakban

A járványügyi helyzet változása és a fertőzöttek számának növekedése miatt újabb intézkedéseket léptettek életbe a BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban – tette közzé honlapján az intézmény. Annak érdekében, hogy csökkentsék a kórházon belüli fertőződés veszélyét, új belépési, beléptetési rendet vezettek be a tagintézményekben a járványügyi veszélyhelyzet lezárásáig.

 

A Szentpéteri kapui kórház északi, azaz Sajószentpéter felőli kapuja a dolgozói autóforgalom részére fenntartott bejárat, amely munkanapokon reggel 5.00 és 19.00 óra között van nyitva. Hétvégén és munkaszüneti napokon a kapu zárva tart. Ezen a kapun kizárólag a dolgozók hajthatnak be, az ő  testhőmérsékletüket érkezés után megmérik, a munkát csak ezután kezdhetik meg. Gyalogos és kerékpáros forgalom az északi kapuban nem engedélyezett.

 

A kórház déli, Blaskovics utcai kapuja a mentőszolgálat, a betegszállítók és az autóval érkező betegek, valamint a kórházi műszaki feladatokat ellátó gépjárművek számára fenntartott kapu, amely munkanapokon és munkaszüneti napokon is 0-24 órában üzemel. Behajtáskor itt is végeznek testhőmérséklet mérést. A gyalogos és kerékpáros forgalom ezen a kapun sem engedélyezett. A kórházi dolgozók munkaszüneti napokon ezen a kapun is behajthatnak, tekintettel arra, hogy az északi kapu zárva tart.

 

A Szentpéteri kapu kórház főbejárata a gyalogos és kerékpáros forgalom számára fenntartott kapu, amely 0-24 órában üzemel, és amelyen keresztül a beléptetés mind a dolgozók, mind a betegek, mind pedig a hozzátartozók részére engedélyezett. A testhőmérséklet-ellenőrzés itt hőkamerával történik.

 

A betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is kórházi dolgozók segítik a kézfertőtlenítés elvégzését. Az épületekbe kizárólag betegek mehetnek be, a hozzátartozók a parkban, rossz idő esetén pedig az intézmény kultúrtermében várakozhatnak.

 

Mindezek alól kivételt jelent, ha a beteg mozgáskorlátozott, értelmileg sérült, vagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota pedig a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé, illetve abban az esetben, ha a páciens kiskorú. A kórház továbbra is lehetőséget biztosít a hozzátartozóknak arra, hogy kórházban ápolt családtagjuk állapotáról a kezelőorvossal konzultáljanak

 

A Semmelweis Járványkórházban a beléptetés rendje nem változik, a beléptetés során testhőmérséklet mérés itt is történik a jövőben mindkét kapu esetében. A Semmelweis Rendelőintézet, a Szent Ferenc Tagkórház, a Szikszói és a Diósgyőri Tagkórház esetében az épületeken belül belépéskor a kézfertőtlenítő pontnál történik a testhőmérséklet-ellenőrzés mind a betegeknél, mind a dolgozóknál. Az egyes betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését. Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be.

 

Mindezek alól kivételt jelent, ha a beteg mozgáskorlátozott, értelmileg sérült, vagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota pedig a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé, illetve abban az esetben, ha a páciens kiskorú. A kórházak továbbra is lehetőséget biztosítanak a hozzátartozóknak arra, hogy az intézményben ápolt családtagjuk állapotáról a kezelőorvossal konzultáljanak

 

A kórház köszöni a dolgozók és az állampolgárok eddigi együttműködését, egyúttal jelzi azt is, hogy a korábbiakban leírt szabályokat április 20-án hétfőtől az eddigieknél is szigorúbban

betartatják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…