2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A miskolciak védelmében ismét lezárják a forgalmas parkolókat a hétvégén

A turista forgalomban és a hétvégéken gyakran használt miskolci parkolókat a miskolci lakosság védelmében ismét lezárják a hétvégén – erről Veres Pál polgármester döntött azután, hogy a miniszterelnök ismét lehetővé tette a településvezetők számára a szigorúbb védelmi intézkedések bevezetését.

 

A szigorításra azért van szükség, mert az elmúlt hetek tapasztalatai szerint a jó idő és az ingyenes parkolás miatt a hétvégéken ugrásszerűen megnövekszik a parkolók, ezzel együtt a főutca és a kirándulóhelyek forgalma is. Félő, hogy az előttünk álló hétvégén – a tiltások ellenére is – ez csak fokozódna, és még többen keresnék fel Miskolc népszerű turisztikai helyszíneit, ez pedig könnyen felgyorsíthatja a vírus terjedését.

 

A járvány lassítására továbbra is az az egyetlen hatásos módszer, ha mindenki, aki teheti otthon marad. Éppen ezért Miskolc város vezetése továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsa be a kijárási korlátozásokat, és ha teheti maradjon otthon.

 

A parkolók lezárásáról éppen ezért döntött a városvezetés, bízva abban, hogy így megelőzhető a nagyobb tömeg kialakulása a kirándulóhelyek környékén, és ezáltal csökkenthető a fertőzésveszély is. A lakossági parkolással is érintett parkolókat az ott lakók továbbra is használhatják.

 

A korlátozás betartását az önkormányzati rendészek és a rendőrség ez alkalommal is szigorúan ellenőrzik majd. Ezen túl a városvezetés abban is kérte a rendőrség segítségét, hogy a forgalmasabb útszakaszokon – éppúgy, ahogy a múlt hétvégén – fokozottan ellenőrizzék az autósokat, és az intézkedések betartására hívják fel a lakosok figyelmét.

 

Miskolc közterületein tilos és bírsággal szankcionálható a zöldfelületeken történő parkolás, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy az érintett területeken továbbra se parkoljon senki a lezárások ideje alatt sem.

 

A polgármester továbbra is kéri a lakosság megértését és az óvintézkedések feltétlen betartását.

 

Vigyázzunk egymásra!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek