2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Ipart és turizmust fejlesztene Alsózsolca

Az ipari park fejlesztése mellett középtávon a szabadidős, vízparti turizmusban is potenciális lehetőséget lát a város vezetése – hangzott el Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és Bánné dr. Gál Boglárka alelnök alsózsolcai munkalátogatásán.

Szilágyi László polgármester Brünner István és Demkó Dóra alpolgármesterek társaságában a városházán fogadta a megyei közgyűlés vezetőit. Az eszmecsere keretében a polgármester röviden szólt Alsózsolca történelméről, majd részletesen ismertette a város jelenlegi helyzetét és a rövid, valamint középtávú fejlesztési elképzeléseket.

A Start munkaprogram keretében három értékteremtő projektet is meg szeretnének valósítani, amelyhez önrészt is képesek biztosítani. Középtávon egy szabadidőparkot hoznának létre a Sajó partra és két kis tó rekultiválására alapozva, illetve az ipari parkba új befektetőket szeretnének vonzani. A  településfejlesztés keretében a főút mellett lévő csatorna lefedését szeretnék megoldani, a felszabaduló terület pedig lehetővé tenné a kerékpáros közlekedést. A 2-es óvoda felújítása, fejlesztése is szóba került.

Török Dezső megköszönte a részletes tájékoztatást, majd ismertette Alsózsolca vezetőivel a különböző pályázati támogatási lehetőségeket. A felszíni csapadékvíz elvezetésre  a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 100 százalékos támogatást lehet majd elnyerni. Ebből a keretből akár nagy tömegeket megmozgatási helyi rendezvényt is segíthetnek.

Ezt követően a Miskolc Alsózsolcai Ipari Parkban folytatódott az eszmecsere, ahol Szalai József, az igazgatóság elnöke volt a házigazda. Kiemelte, hogy teljes az ipari park infrastrukturális ellátottsága, ráadásul a szomszédban szabad terület is rendelkezésre áll zöldmezős beruházásra. Külön előnyként említette, hogy saját vasúti kapcsolattal rendelkeznek és az autópálya csomópont is a közelben található. További partnerek letelepítése érdekében a megyei közgyűlés elnökének a segítségét kérte. Egy konkrét példát ismertetve elmondta, hogy ez nem mindig pénzkérdés, a hozzáállás, fogadtatás is fontos szempont.

Gyárlátogatás a Sanminánál

Az ipari parkban működő Sanmina Kft.-t Bodnár Lászkó ügyvezető igazgató, az SW Umwelttechnik Kft-t Galló Ferenc ügyvezető igazgató, a Baumit Kft.-t pedig Cseresznyés Erzsébet műszaki igazgató mutatta be. Török Dezsőnek mindegyikükhöz volt kérdése, illetve felhívta a figyelmet a 3-as főút fejlesztését követően a  kassai reptérben rejlő lehetőségekre.

A megyei közgyűlés vezetőinek az alsózsolcai látogatás a a Sanminánál történt üzemlátogatással ért véget, ahol Bodnár László (középen) mutatta be a gyártási folyamatot Török Dezsőnek. /fotónkon/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…