2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Inkubátor házat hoztak létre Szikszón

Több mint háromszáz millió forintos fejlesztést valósított  meg Szikszó Önkormányzata: mikro és kisvállalkozásokat segítő, fejlődési pályára állító Inkubátor Házat létesítettek  a településen. A projekt  ünnepélyes záró rendezvényét 2012.  július 14-én tartják.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt: az önkormányzat sikerrel pályázott az ÉMOP” (ÉMOP-1.1.1/C-2f-2009-0002 )   kiírásán és 244.906.531, Ft-ot nyert el a beruházásra. A fejlesztés önereje 61.226.633, Ft. a beruházás a volt Művelődési Ház épületében valósult meg, a Rákóczi u 33 szám alatt.

Füzesséri József kiemelte: nagyon fontos állomása szikszói fejlesztéseknek ez a beruházás. Az itt élő emberek egyetértenek abban: munkahelyek nélkül  nem juthatunk k egyről a kettőre. Ez a beruházás  mikro és kisvállalkozókat segít abban, hogy ledolgozzák az eddigi verseny hátrányukat, hiszen ez a ház infrastrukturális segítséget ad számukra.

A fejlesztés két részből állt: a  főépület átalakításából , és egy új épület, az úgynevezett műhelyépület létrehozásából.  A főépület funkcionálisan kibővült egy emeleti szinttel.. Ez a galéria rész alkalmas szakmai tanácskozásokra, fórumokra, de ezen a szinten is található irodahelyiség. A földszinten négy helyiséget alakítottak ki a vállalkozások számára , amelyek 25-30 négyzetméteresek. Az első emeleten található 3 darab kisebb iroda , amely 18-25 négyzetméteresek, itt helyezkedik el a konferencia terem, amely közösségi célú rendezvényeknek is otthont adhat, valamint egy színpad funkcióvá is átalakítható tárgyaló terem. Az alsó szinten található egy erkély kapcsolattal rendelkező nagyterem, amely projektorral , kivetítővel felszerelt , így kisebb konferenciák rendezésére is alkalmas.

Az új épületben  négy műhely funkcióra alkalmas , ipari infrastruktúrával felszerelt helyiséget alakítottak ki. Ehhez is kapcsolódnak irodák és szociális helyiségek is.

A fotó a kezdeteknél készült

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek