2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Ingyenes az utazás forgalmival az Autómentes Napon

Miskolc, más Európai nagyvároshoz hasonlóan rendszeresen csatlakozik az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozathoz. Célunk, a környezetkímélő közlekedési formák: a tömegközlekedés, a kerékpározás népszerűsítése. Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala azzal a kéréssel fordul a miskolciakhoz, hogy szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon:

– engedjék gyermekeiket iskolába kerékpárral, gyalog,

– mellőzzék a személygépkocsik használatát,

– és ha mindenképpen autóba kell ülniük, lehetőleg ne egyedül tegyék.

Szeptember 22-én, az autómentes napon forgalmi engedély felmutatásával egy család együtt utazhat a miskolci buszokon, villamosokon.

Miskolc Önkormányzata tizenegyedik éve csatlakozik az európai kezdeményezéshez, melynek eredményeként évente több ezer lakos figyelmét tudjuk felhívni a közlekedés okozta környezeti, egészségi hatásokra, és az ezt csökkenteni képes ésszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát idén a „Közlekedj ÖKOsan!” gondolat köré szervezi.
A központi rendezvények mellett szeptember 16-22 között ezúttal a város településrészeire is akciónapokat szervezünk, mely lehetőséget ad arra, hogy a helyben élők (gyerekek, szülők, kismamák, idős korosztályok) is könnyebben részt vehessenek rajta. A központi rendezvényeken népszerű programelemeket újabbakkal kiegészítve, több miskolcit szeretnénk bevonni és cselekvő résztvevővé tenni a Mobilitási Héten.
Bővebb információ:    http://www.ecolinst.hu/index.php/mobilitas-het

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…