2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
II. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL: augusztus 23.

II. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL: augusztus 23.

II. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL: augusztus 23.Sajtótájékoztatóra invitálták a médiumok képviselőit a szerencsi csokifesztivál szervezői a Rákóczi-vár kaszinótermébe július 29-én.


– Szerencs neve,  hosszú éveken keresztül a cukor- és csokoládégyártással fonódott össze és a mi kötelességünk, hogy ezt a hírnevet rendezvények formájában is erősítsük, hagyományainkat ápoljuk – fogalmazott Rónavölgyi Endréné polgármester, majd hozzátette: a Kiss Attila Alapítvány, a Városi Kulturális Központ és Könyvtár, valamint Szerencs Város Önkormányzata által támogatott fesztivál jó példája az összefogásnak, hiszen a rendezvény civil szervezetek, vállalkozások közös munkája révén valósulhat meg.

Zemlényi Zoltán, az ötletgazda Kiss Attila Alapítvány kuratóriumának elnöke röviden ismertette miként született meg a 2008-ban első alkalommal megszervezett fesztivál gondolata.

Koncz Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke büszkeségének adott hangot, hogy egy országos érdeklődést kiváltó rendezvényt tudnak közösen megszervezni. Mint elmondta: az idei Guiness-rekord kísérlet csokoládéfestmény elkészítésére irányul Ekker Róbert szobrász  által.

Az országos rendezvényre gyermekműsorok, játszóházak, ügyességi versenyek,  motoros bemutató és édességek-ízek-mesterségek utcája várják az érdeklődőket. Színpadra lép többek között Kiss Ádám, a szintén szerencsi Idiot Side zenekar, a Bara népzenekar, a Bekecs táncegyüttes, valamint koncertet ad a Fiesta együttes.

 

forrás: szerencsihírek.hu

 

Szerencsi Hírek

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…