2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Mi mennyi?

Mi mennyi?

Mi mennyi?Diósgyőri értékek

A magyar labdarúgásban nagyon ritkán lehet tisztán látni, hogy mi mennyit ér, mennyibe kerül. Ritkán hozzák nyilvánosságra az átigazolási összegeket. Ezért is érdekes a nemzetközi piacon mérvadónak tekintett német Transfermarkt adatait tanulmányozni, amely 2,975 millió euróra árazta be a DVTK-t!

Persze, ha most egyszerre el akarnák adni az összes játékost ennek csak a töredéke futna be. A megszűnést éppen csak elkerülő jövőre 100. éves egyesületet a DSM Kft. megfelelő referenciákkal rendelkező befektetőnek azonnal tovább adná 150-180 millió forint körüli összegért, ami nagyjából 600-700 ezer euró! Tehát ez is mutatja más az elméleti és más a piaci érték. De térjünk vissza a németek kimutatásához! Nem meglepetés, hogy a piros-fehérek legértékesebb labdarúgója Köteles László, válogatott kerettag kapus, akit 7575 ezer euróra taksáltak. Őt a szerb védő, Borisz Milicsics követi 225 ezer eurós összeggel, a többiek pedig az 50-175 ezer eurós zónában mozognak. Egyetlen labdarúgót nem tudtak beárazni a németek, Balajti Ádámot, a 18 éves csatárt, aki még olyan keveset játszott az első csapatban, hogy nem tudni mi is rejlik benne.

Az NB I. 16 csapatából egyébként a DVTK értékét tekintve a 14., utána csak a Vasas és a Pápa található. Nem okozott meglepetést, hogy az évek óta bajnokesélyes Újpest a legértékesebb 7,725 millió euróval, s közvetlenül utána az a Győr következik 7,65 millió euróval amely mögött olyan tehetős szponzorok állnak, mint az Audi, s nemzetközi színvonalú sportközpontot, stadiont építettek a régi helyére.

Ha már az értékeknél járunk, érdemes megemlíteni, hogy a legtöbbre taksált magyar labdarúgó a miskolci születésű Huszti Szabolcs, az orosz Zenit Szentpétervár idegenlégiósa, akit 7,5 millió euróra taksálnak. Ebből is látszik, hogy a nemzetközi piacon más árviszonyok érvényesek, mint itthon, hiszen Huszti árából gyakorlatilag meg lehetne venni a legdrágább magyar csapatot…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek