2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Huszonnyolc rezidens kezdte meg a munkát a Megyei Kórházban

A kórház 2012 májusában 31 rezidensi álláshelyet hirdetett meg a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum felé. A meghirdetett állások közül 28 álláshelyet sikerült a mai napig betölteni.


A hatodéves orvostanhallgatók intézményi jelentkezése az év során folyamatos volt. A pályázataik főigazgatói elbírálása az érintett osztályvezető főorvosok javaslatával történt.

2012. áprilisában kezdődött meg a rezidens orvosok munkába állása, és a rezidensi szakképzési rendszerbe történő belépésük. Az intézettel előszerződést kötött jelöltek többsége, 20 kolléga – a szeptemberi diplomaosztóját követően – 2012. október 1-vel létesített közalkalmazotti jogviszonyt a kórházzal.

Az egészségügyi felsőfokú Szakképzésüket a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumában – beiratkozásukat követően – a napokban megkezdik.

A rezidens orvosok ilyen nagyszámú felvételére azáltal kerülhetett sor, hogy a kórház a TÁMOP-6.2.4. A­-11/1-2012-0025-ös uniós pályázat keretében – többek között – a hiányszakmákban munkába álló orvosok foglalkoztatásából adódó költségekre közel 200 Millió forint támogatásban részesül. Így 3 neurológus, 3 radiológus, 1 aneszteziológus, 1 sürgősségi orvos, 2 traumatológus, 2 gyermekgyógyász és 1 klinikai labordiagnosztikai szakképzésben részt vevő kolléga foglalkoztatása kezdődhetett meg a mai napig a kórházban uniós támogatással. A kórház saját költségvetése terhére a dentoalveoláris, szemészet, belgyógyászat, szülészet, fül-ott-gégészet és urológia szakterületre biztosítja további rezidens orvosok munkába állását.

Az egészségügyi felsőfokú szakképzési rendszerbe 2012-ben belépő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház alkalmazásában álló rezidens orvosok intézeti fogadására 2012. október 2-án 13 órai kezdettel a kórház III. emeleti tárgyalójában kerül sor.

Ugyancsak a TÁMOP 6.2.4. A-11/1-2012-0025-ös pályázat által 2012. október 1-jétöl kezdi meg működését 3 mobil team a kórházban, melyek a következők: a Klinikai táplálási mobil team, a Decubitus mobil team és a Burn out mobil team. A munkacsoportok keretében több Szakma együttes tevékenységével, eredményesebben kezelhetők egyes speciális betegségcsoportok.

A Klinikai táplálási mobil team olyan szakellátást végez, melynek célja a különböző osztályokon kezelt, betegségükkel összefüggő alultápláltságban szenvedő betegek ellátásának segítése, illetve az alultápláltság megelőzési irányelveinek érvényesítése.

A Decubitus mobil team célja a különböző osztályokon kezelt teljes ellátást igénylő, nyomási fekéllyel rendelkező betegek ellátásának segítése.

A Burn out mobil team célja prevenciós tréningek eszközeivel az egészségügyi dolgozók mentális egészségének megőrzése, és a kiégés megelőzése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek